Calin Popescu Tariceanu a publicat, marti 2 iunie 2020, pe pagina sa de socializare un document de la Ministerul de Externe. Documentul este un rapsuns din partea acestui minister la întrebarea sefului ALDE în care cerea detalii cu privire la informațiile pe care acests le-a furnizat autorităților statului român cu privire la coronavirus.

“Ei știau! Mi s-a confirmat ceea ce spuneam încă din perioada stării de urgență, și anume că dl Iohannis și Guvernul Său au știut ce se întâmplă în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere până când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate! Iar atunci când planul anticipatelor le-a fost anulat, au schimbat macazul și au trecut în starea de urgență cu măsurile pe care le știm” a scris Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu (ALDE): "Conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!" 1

“Astfel,-continua seful ALDE- în răspunsul primit, ministerul spune că primul semnal către autorități a fost transmis chiar de către Ambasada României la Beijing încă de pe data de 6 ianuarie 2020! Exact, 6 ianuarie! După aceea, această informare a fost urmată de o notă de informare către autoritățile române la data de 23 ianuarie. Iar acum vine partea interesantă: din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizări zilnice privind evoluțiile de COVID-19. ZILNIC!”

Tariceanu concluzioneaza in postarea sa “Așadar, ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!”

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.