Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Libertatea unui jurnalist se manifesta si prin cartiile pe care reuseste sa le publice, este evident ca nu este suficienta publicarea lor, astfel ca e necesara si promovarea si  comercializarea lor. Este modul cel mai eficient, pentru cei care tin la libertatea presei, de a isi manifesta aprecierea pentru eforturile depuse de catre acei jurnalisti care au depus eforturi uriase pentru ca adevarul sa iasa la iveala si mai apoi sa invinga.
Transilvaniatv.ro isi propune sa promoveze cartii care nu neaparat trebuie sa umple CV-ul cuiva, ci mai degraba sa dechida mintea cetatenilor asupra unor situatii care ne conditioneaza viata si pe care printr-o atitudine adecvata am putem sa le schimbam in bine. Daca tot am initiat aceasta categorie, a aparitiilor editoriale, vom incepe cu o carte, care cu siguranta va deveni un document, al jurnalistei Emilia Sercan, cea care le face viata fripta plagiatorilor mioritici ce ne-au invadat viata politica si sociala. Un politician care plagieaza pentru a obtine foloase necuvinte, de orice natura ar fi ele, nu merita sa ne reprezinte.
Cartea jurnalistei se intituleaza „Cazul Ponta. Reconstituirea celui mai infam plagiat din istoria României”
“Anul acesta se împlinesc zece ani de când revista de știință Nature a dezvăluit că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta, premier României de atunci, este plagiată. La acel moment, oameni, instituții, legi, proceduri și cutume au fost călcate în picioare pentru salvarea lui Ponta de la un previzibil verdict de plagiat.
Au trecut patru ani, în total, pentru ca o instanță academică să se poată pronunța în cazul Ponta, iar mai apoi alți patru ani ca acel verdict să fie declarat corect de justiție. Acuzația de plagiat adusă lui Victor Ponta a deschis portița pentru legitimarea și instrumentalizarea strategiilor de mușamalizare a furtului intelectual.
Pentru a salva o persoană, a fost dărâmat un întreg sistem de valori. De atunci încoace au fost normalizate acțiunile de compromitere a ideii de onestitate, integritate, moralitate și onoare în viața politică și în mediul academic. De atunci încoace nu sancțiunea este regula, ci mușamalizarea” a declarat autoarea intr-un post facebook de prezentare a cartii aparute la libraria Humanitas.

Cartea “pe care am început să o scriu în vara anului trecut, relatează modul în care puterea politică a strivit orice urmă de demnitate și de onoare a mediului academic” a declarat jurnalista Emilia Sercan, cea care a dezvaluit faptul ca actual premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat, iar printre sursele copiate de acesta s-ar fi numărăt si alte două teze de doctorat. Cu aceea ocazie ne-am reamintim si scris si despre “secretizarea” lucrarii lui Lucian Bode, actualul Ministru de Interne.

Plagiatul lui “ma, Ciuca” ne reaminteste de “secretizarea” lucrarii lui Lucian Bode.

USR Salaj

Cartea poate fi găsită deja în librării.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii