În cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, a avut loc o ceremonie de decernare a diplomelor și plachetelor pentru polițiștii care “s-au remarcat prin profesionalism și devotament în executarea misiunilor încredințate”. În cadrul acestor “evenimente”, se remarca și practica avansării rapide în grad a polițiștilor, urmată de o creștere salarială în funcție de grad. Această practică este problematică și trebuie să fie pusă în discuție mai ales ca aceștia se pensioneaza și prea repede cu consecințe serioase pentru bugetul de pensii.

Deși este important să recunoaștem și să recompensăm eforturile și unele performanțe ale polițiștilor, avansarea rapidă în grad poate avea consecințe negative și asupra calității serviciilor de poliție. În primul rând, o astfel de avansare nu garantează că polițistul este cu adevărat pregătit și capabil să îndeplinească cu succes sarcinile și responsabilitățile aferente noii poziții. De altfel e suficient de multe ori sa vedem cine le acorda si realizam ca de fapt nu este vorba de nicio meritocrație, aceste avansari pot crea resentimente și tensiuni între colegii de muncă, dacă nu sunt obținute în mod corect.

În plus, creșterea salarială în funcție de grad poate duce la o distribuție inechitabilă a resurselor și alocărilor bugetare, în defavoarea altor categorii sociale. Acest lucru poate afecta negativ calitatea serviciilor publice neffind bani suficienți pentru a le plăti și gradul de satisfacție a cetățenilor.

Recunoașterea și recompensarea eforturilor și performanțelor remarcabile ale polițiștilor este importantă, dar avansarea rapidă în grad și creșterea salarială în funcție de grad nu este corecta!

La articol am ținut să atașăm o captură foto de la un filmat din timpul pandmiei cand noi si copiii eram ținuți in casă cu forța șantajți de amenzile usturătoare, in timp ce domnii polițiști de la IPJ Sălaj băteau mingea…cu signuranță că și acesția au fost avansati pentru “performanțe deosebite”.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Când se mai fac aceste avansari in grad am vrea mai multă transparență din parta tuturor IPJ-urile dat fiind ca au site-uri si purtatori de cuvânt să ne spună la fiecare gradat in parte care sunt “meritele deosebite”?

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii