În data de 19 februarie, a fost publicată procedura de achiziție având ca obiect „Furnizare dotări pentru Parcul Științific și Tehnologic” în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Licitația este împărțită în 10 loturi și presupune dotarea investiției menționate cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, în concordanță cu activitățile ce urmează a fi desfășurate.

Printre echipamentele ce urmează a fi achiziționate se numără: un echipament de fabricare aditivă pentru materiale plastice, un scanner 3D pentru realizarea de modele virtuale de mari dimensiuni, o mașină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe, o mașină de măsurat în coordonate 3D și multe altele.

Valoarea totală estimată a investiției este de 6.469.169,6 lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 30 martie 2023. Perioadele de desfășurare a contractelor au fost stabilite la 2, 4 sau 6 luni, în funcție de obiectul fiecărui lot în parte.

Parcul Științific și Tehnologic este în curs de construcție, iar clădirea va fi predată Universității și companiilor pentru dezvoltarea de prototipuri, cercetare și inovare până în toamna acestui an.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în diverse domenii precum eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii