Nu stim cat de suspect a fost concursul pentru functia de purtator de cuvant al Poliției Salaj, o sa-i lasam pe judecatorii de la Tribunalul din acelasi judet sa decida, daca tot au ajuns documentele pe masa lor, precum ne informeaza Salajul Liber.

Ceea ce vrem sa scoatem in evidenta este cum experienta de viata a unui politist si purtator de cuvant de exceptie a fost stearsa prin cateva sutimi, pe baza de teorie. In acest moment Politia Romana trece cam prin tot ceea ce trece societatea romaneasca in ultima vreme, adica printr-un schimb generational care lasa mult de dorit in foarte multe aspecte si anume lipsa de pregatire si experienta, iar experienta in comunicare pentru Politia Romana in aceste vremuri este fundamentala. Asta pentru ca teoria ca teoria, insa practica ne omoara in mai toate domeniile.

Nu putem sa negam faptul ca am ramas socati sa auzim cum doamna Maria Cristea un purtator de cuvant si un om de exceptie a fost inlocuita pe baza de teorie. Credem ca si in cazul acestor concursuri ar trebuie pe langa notele obtinute sa se acorde si niste credite in functie de anii lucrati intr-un anumit domeniu. Nu e suficient sa obtii “nota mare” si sa poti sa te compari cu experienta de ani de zile a unui profesionist precum doamna Maria Cristea.

Credem ca singurul lucru bun facut de Lucian Bode, in calitate de ministrul de interne a fost chiar premierea acesteia pentru modul profesionist in care si-a desfașurat intreaga activitate. Cu siguranta noua purtatoare de cuvant de la IPJ Salaj, pana vor decide judecatorii, la un moment dat va intelege ca oricat de beat ar fi un tanar la volan tot nu va putea sa intre in coliziune cu un stalp, asta pentru ca stalpul nu e un corp care sa se deplaseze si nici nu poate fi miscat cu bocancul daca decedeaza in caz ca il izbeste o masina de politie. Dincolo de ironie, avand in vedere ca vorbim de o institutie respectabila, macar aici sa se faca ce nu au facut privati si anume sa-si formeze personalul inainte de a-l arunca in arena activitatii. Daca la un privat pe banii lui se poate experimenta fiind decizia si alegerea lui, la o institutie de genul Politie acest lucru nu trebuie sa fie permis, pentru ca se risca o coliziune seriosa intre societatea care plateste taxe si cei care se presupune ca au o pregatire temeinca.

Cand teoria intra in "coliziune" cu practica si experienta de viata la IPJ Salaj 2

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.