În presa locală din Sălaj a fost semnalată o situație extrem de gravă, conform unui articol din Graiul Sălajului copiii românilor nu au loc la creșa și grădinița din Crasna

Articolul descrie o situație în care profesori anonimi au reclamat faptul că la Crasna, o comună majoritar maghiară din judetul Sălaj, nu sunt locuri libere la creșă și grădiniță pentru copiii de naționalitate română. Ei susțin că deși clădirea a fost construită cu fonduri de la Guvernul României prin PNDL, accesul copiilor români este limitat. În cele 3 grupe de creșă sunt 28 copii maghiari, iar părinților români li s-a transmis că nu mai este niciun loc liber pentru copiii lor.

La grădiniță, se regasește aceeași situație, copiii români fiind înghesuiți într-o grupă cu 25 locuri, iar restul trimiși la plimbare prin alte comune. De asemenea, în același articol  se menționează că aceasta nu este singura situație de discriminare a copiilor și a educatorilor și profesorilor români.

Cum știm cu câtă repeziciune se autosesisează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării când vine vorba de a-i sancționa pe românii, am vrea sa vedem și in acest caz aceeași atitudine. “Nem igy van?”

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.