Din “stirile oficiale”, adica de pe site-ul https://stirioficiale.ro/ aflam ca in ce priveste rata incidentei avem un “judet” al “cazurilor noi nealocate pe județe“.  Ceea ce ridica un semn de intrebare despre cum autoritatile stabilesc rata de incidenta. Asta pentru ca pe 18 decembrie 2021 pe site-ul Ministerului lui Rafila, a fost publicata o precizare de genul acesta:

“Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui județ unde a avut loc infectarea, Institutul Național de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcțiile de sănătate publică în termen de 3 zile. De aceea, în unele județe, numărul total de cazuri raportate va crește în următoarele zile. Menționăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel național și nu influențează incidența calculată pentru ultimele 14 zile.” (http://www.ms.ro/2021/12/18/precizare-5/)

Astfel cunoscand apetitul unora de a nu se opri din cauza Constitutie nu putem sa nu ne intrebam dacă aceste date sunt reale sau nu? In acest moment vedem ca numarul de cazuri nealocate pe județe este de 3.610, dar cu minus. Practic dupa precizarea MS, o sa avem o trecere din pix la finalul raportării in rubrica “cazuri nealocate pe județe”. Asta probabil pentru ca atunci cand le-au repartizat aiurea pe județe in ziua respectiva au umflat cifrele pe județe si nu le iesea totalul, iar la final se baga cu un minus ca sa le iasa totalul.

Puteti intra si dvs. pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid sa descarcati documentul transparenta_decembrie_2021.xlsxXLSX si sa  controlati situatia raportarilor.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.