Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Satul Dârlos din județul Sibiu va fi un pionier în România în ceea ce privește trecerea de la gazul metan la hidrogen ca sursă alternativă de energie. Delgaz Grid, compania de distribuție a gazelor naturale, va demara un interesant proiect de testare a furnizării unui amestec de 80% gaz metan și 20% hidrogen pentru 75 de gospodării de pe strada Morii din Dârlos. Această inițiativă face parte din proiectul #20HyGrid, ce are drept scop promovarea surselor alternative de energie în colaborare cu Consiliul Județean Sibiu.

Testarea acestui amestec gaz metan – hidrogen se va desfășura la sfârșitul lunii curente (luna iulie) în Dârlos, oferind ocazia localnicilor să experimenteze și să contribuie la acest efort important în direcția unor surse mai durabile de energie. Prin acest proiect, se încearcă găsirea unor soluții inovatoare și sustenabile pentru viitorul energetic al României.

USR Salaj

În continuare, în luna septembrie, testul va fi extins și în localitatea Gornești din județul Mureș, amplificând astfel cercetările și evaluările pentru o implementare mai largă a acestei tehnologii în zonele urbane și rurale din țară.

Înainte de acest proiect pilot la nivel local, un test similar s-a efectuat în mediul casnic, în locuința unuia dintre directorii generali adjuncți ai Delgaz Grid.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii