In ultima zi de “pandemie” Consiliul Judetean Salaj a fost convocat online in sedinta extraordinara pentru a aproba “pretul de achizitionare al unui imobil
compus din constructie si teren situat in municipiul Zalau“.

In raportul de specialitate la acest proiect de hotarare se declara ca achiziționarea imobilului care apartine societatii de asigurarii Asirom Vienna Insurance Group S.A. se face avand in vedere “deficitul de spații cu care se confruntă Consiliul Județean Sălaj”. Tot in acelasi raport se arata ca in urma negocierii, prețul de achiziție al imobilului a fost stabilit la
valoarea de 186.000€, respectiv 920.495,40 lei, la cursul euro al BNR din 03.03.2022 de 4,9489 lei, sub prețul solicitat de vanzatoare de 190.000€ și sub valoarea determinată prin raportul de evaluare. Fapt ce ne face sa ne pune cateva intrebari cu privire la aceasta achizitie, mai ales ca una din semnaturile de pe acest raport apartine trasesistului politic Ioan Dorel Labo, acum de aceeasi culoare cu presedintele CJ Salaj, nascut Dinu Inachis.

Astfel ca ne intrebam care ar fi necesitatea grabinica a ASIROM-ului de a se elibera de un imobil la un astfel de pret avand in vedere zona in care se afla imobilul? Avand in vedere pretul de achizitie s-ar putea spune ca rapiditatea cu care s-a desfasurat procedura ar fi justificata.

Fara un scop declarat si cu o situatie neclara a proprietarilor, Consiliul Judetean Salaj vrea sa cumpre un imobil de la Asirom. 2 Din vizionarea  sedintei “extraordinare” care a durat sub 5 minute si care ar putea sa dea unora o aparenta de transparenta desi nu s-a explicat despre ce este vorba, s-a putut observa ca PSD-ul prin consilierii sai judeteni s-a abtinut de la vot, fapt ce ne-a determinat sa-l intrebem pe liderul de grup Sergiu Panie care este motivul acestei abtineri. Panie a declarat telefonic pentru Transilvaniatv.ro ca in acel imobil pe langa proprietatea ASIROM se gaseste proprietea unei alte entitatii si anume “LOTO”, ceea ce ridica un semn de intrebare cum va putea Consiliul Judetean Salaj sa foloseasca acel imobil avand in vedere suprapunerea de proprietari.

“Noi consideram ca este necesara achizitionarea unui imobil care sa mareasca patrimonul judetului Salaj, atunci cand toate problemele sunt clarificate asupra acelui imobil, in asa fel incat bunul achizitionat sa poata fi utilizat sau folosit in scopurile declarate, iar noi astazi nu avem nici un scop declarat” a mai spus Panie.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Astfel ca ne intoarcem la raportul de “specialitate” si ne intrebam si va intrebam cum de nu apare scopul declarat, dar mai ales aceasta situatie de suprapunere a proprietatilor?

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.