Ziua Mondială fără Tutun se serbează în toată lumea, în fiecare an pe 31 mai, cu aceasta ocazie venim in atentia dumneavoastra cu un studiu inedit, legat de un aparat inovator

POWERbreathe® ce imbuntateste musculatura respiratorie.

Efectele antrenamentului musculaturii inspiratorii ( Inspiratory Muscles Training – IMT) asupra functiei pulmonare a fumătorilor și nefumătorilor, au fost subiectul unui nou studiu , publicat in anul 2019, de catre cercetătorii de la Universitatea Ondokuz Mayıs și de la Universitatea Gaziantep din Turcia.

Ce sunt testele functionale pulmonare? Sunt examinari diagnostice care evalueaza capacitatea respiratorie a unei persoane. Astfel ca din forța musculaturii respiratorii, se poate observa câtă presiune generează mușchii respiratori atunci când aceasta inspira sau expira. Evaluarea forței muscularii respiratorii implică măsurarea presiunii maxime inspiratorii si expiratorii. Presiunea inspiratorie maximă, reflectă puterea mușchilor inspiratorii, cum ar fi diafragmul sau muschii intercostali externi, accesori (muschii scaleni, muschii pectorali, muschiul trapez, dintat superior). Presiunea expiratorie maximă reflectă puterea mușchilor expiratori: muschii intercostali interni, muschii abdominali, dintatul posteroinferior.

Prin programul IMT (Inspiratory Muscles Training) se realieaza antrenamentul musculaturii inspiratorii. In cadrul acestui program, subiecții se folosesc de un dispozitiv invovativ POWERbreathe®.

In ce consta procedura? Procedura constă în doua serii a 30 de inspiruri dinamice prin dispozitivul POWERbreathe®, cu un interval de pauza de 1 minut. Antrenamentul se efecuteaza timp de patru săptămâni, șapte zile pe săptămână.

Fumători, nefumători și grupuri placebo

La acest studiu experimental randomizat, „dublu-orb”, controlat cu placebo se inscriu patruzeci și doi de bărbați sănătoși . De asemenea, există 16 subiecți inscrisi in grupul de fumători IMT (16), 16 in grupul IMT (non-fumători), 10 subiecții in grupul placebo. Acest grup final primește un tratament „placebo” vag, care nu va avea niciun efect real.

Ce este efectul placebo?

Este îmbunătățirea măsurabilă, observabilă sau care se resimte asupra sănătății, dar care nu se atribuita unui tratament real în desfășurare, precum cel prezentat în acest articol.

Prin urmare, prin utilizarea unui studiu experimental „dublu orb”, controlat cu placebo, cercetătorii pot sa testaze o anumita terapie si efectele ei. Tratamentul cu placebo se va simți la fel ca tratamentul propriu-zis, în acest caz, IMT, ceea ce v-a arata că atât subiectul, cât și așteptările cercetătorului nu vor afecta rezultatul.

În plus, un studiu controlat „dublu orb” va conduce la situatia in care nici cercetătorii, si nici subiecții care participă nu vor știi, cine ce tratament urmeaza sa primeasca . Grupurile experimentale (IMT-fumatori și IMT- nefumatori) efectuează antrenamentul cu POWERbreathe®, la 50% din presiunea inspiratorie maximă, pentru studiu. Cercetătorii cresc rezistenta la inspir a dispozitivului POWERbreathe în fiecare săptămână. Insa, intre timp, în cadrul grupului placebo, subiecții vor efectua antrenamentul cu POWERbreathe la doar 15% din presiunea inspiratorie maxima.

Îmbunătățiri apar la fumători, după IMT (antrenamentul musculaturii inspiratorii)

Rezultatele studiului arată îmbunătățiri evidente ale forței musculare respiratorii și a funcțiilor pulmonare după programul brevat POWERbreathe® IMT de 4 săptămâni. In cazul, mai ales al furmatorilor , sunt mult mai mari.

Potențial, acest rezultat se traduce printr-o:

influență mai mare a exercițiilor fizice asupra microbiomului pulmonar al fumătorilor, în inversarea efectelor negative ale fumatului”.

Pentru fumători, instrumentisti, sportivi și pentru toți cei cu boli ale aparatului respirator, antrenamentul musculaturii respiratorii cu un dispozitiv POWERbreathe®, le va imbunătăți în mod considerabil capacitatea respiratorie, reducând dispneea (lipsa de aer). Astfel că vor avea o parte de o oxigenare mai bună, o capacitate mai mare de efort, cu mai puțină oboseală. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra vieții de zi cu zi, dar și asupra vieții profesioanle, ajutând toate aceste persoane să-și îmbunătățească capacitatea de a desfășura activitățile zilnice, care inainte ar fi necesitat un efort respiratoriu major.

Mai multe detalii despre studiu si aparatul inedit le găsiți pe www.respiracorect.ro 

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.