Timp de două zile, orașul Deva a devenit epicentrul gimnasticii artistice românești. În Sala Sporturilor din Deva, în perioada 28-29 octombrie, a avut loc un eveniment de excepție, Campionatul Național Individual al Junioarelor la Gimnastică Artistică Feminin.

Această competiție reprezintă una dintre cele mai prestigioase din țară pentru gimnastele cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, și a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Județean Hunedoara și al Liceului cu Program Sportiv „Cetate” Deva. Competiția a fost organizată sub egida Federației Române de Gimnastică.

La ceremonia de deschidere a campionatului național și la festivitatea de premiere pe aparate, Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de vicepreședintele Ion Bădin. De asemenea, festivitatea de premiere a fost onorată de prezența secretarului de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Lucian Rus, care este originar din Deva.

Deva este cunoscută drept “Cetatea gimnasticii românești” și a dat țării numeroase campioane mondiale și olimpice de-a lungul celor 45 de ani de funcționare a școlii de gimnastică de aici. Organizarea acestei competiții la Deva a consolidat încă o dată acest renume.

La finalul celor două zile de competiție, s-au desemnat cele mai valoroase sportive junioare ale anului 2023. În total, 126 de gimnaste de la 17 cluburi din țară s-au întrecut în competiție, care s-a desfășurat pe 7 nivele de pregătire. Această competiție a inclus chiar și gimnaste din Deva, din Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor, în contextul calificării României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva au obținut rezultate impresionante, câștigând 7 medalii de aur, 8 medalii de argint și 3 medalii de bronz. Acest succes le-a permis să se claseze pe locul doi în clasamentul general, după Dinamo București. Felicitări tuturor sportivelor pentru eforturile lor remarcabile și pentru performanțele lor uluitoare în cadrul acestei competiții de gimnastică artistică. Deva continuă să fie o forță de temut în lumea gimnasticii românești!

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii