Am gasit pe un site de anunturi, un anunt de angajare care suna cam asa “angajam asistent administrativ limba italiana”. Dat fiind ca in anunt se oferea posiblitatea de a lucra in anumite conditii avantajoase mie, indeplinind si cerinta de a vorbi italiana, nu mi-am pus  problema de o eventuala discriminare asa ca am zis sa incerc, mai ales ca firma isi avea sediul in cartierul meu.

Dupa ce ma plimb prin curtea, in care isi aveau sediul mai multe firme, cu ajutorul unei persoane reusesc sa identific locul unde isi desfasura activitatea firma respectiva. Intru in firma vorbesc cu secretara careia i-am spus motivul prezentei mele acolo, aceasta cheama angajatorul, iar din discutie era clar ca angajatorul era o persoana straina.  Probabil unul din angajatorii care s-au gandit sa beneficieze de avantajele fortei ieftine de munca din Europa de Est, fara sa tina cont de anumite cerinte.

Angajatorul vorbea o romana cu accent italian si desi in Romania, ca si in Italia manifestarile discriminatorii la angajare sunt interzise, imi spune ca el “cauta o gagica”, lucru deloc mentionat in anuntul de angajare, indiferent ce conotatie ar fi avut termenul “gagica” in mintea italianului.

Cum am suportat destula dicriminarea in Italia, nu am de gand sa tolerez asa ceva la noi in tara, astfel ca voi solicita Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj sa se sesize in acest caz si voi pune la dispozitie si suportul audio prin care sa confirm “cautarea de gagica” a italianului si nici de cum a unei persoane care sa nu fie supuse la manifestarii discriminatorii in procesul de angajare.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.