Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

O recenta postare su facebook al europarlamentarului Cristian Terhes atrage atenția asupra asupra politicii fiscale din România:

“PSD și PNL, prin impunerea de noi sau mărite taxe și impozite, distrug și dramul de capital românesc cât a mai rămas în România, ce va conduce atât la scăderea economiei, cât și la alungarea și mai multor români din țară, ca urmare a pierderii locurilor de muncă” (Cristian Terhes, europarlamentar)

USR Salaj

Socialismul/neomarxismul: Impozite ridicate și redistribuirea

Europarlamentarul salajean critică viziunea socialiștilor și neomarxiștilor cu privire la impozite și redistribuire, care propun creșterea impozitelor și taxelor, argumentând că aceasta ar aduce un surplus bugetar ce ar putea fi redistribuit într-un mod asemănător principiului comunist “De la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”. Cu toate acestea, Terhes subliniază că istoria a demonstrat că în astfel de sisteme, “nevoile” au fost de fapt ale partidului sau ale elitei politice, iar redistribuirea a dus mai degrabă la sărăcie decât la prosperitate. Referindu-se la exemple precum Cuba, Venezuela sau URSS, europarlamentarul a mai subliniat că aceste țări nu au atins prosperitatea așteptată și că sistemul nu a funcționat în practică.

“Știu și cei din PSD-ul și PNL-ul actual acest lucru, dar nu-i interesează.”

Conservatorismul/Creștin-democratia: Taxe reduse și stimularea economiei

Pe de altă parte, Terhes a expus perspectiva conservatoare/creștin-democrată, care susține reducerea taxelor și impozitelor pentru a stimula economia. Argumentul constă în faptul că prin eliberarea mai multor resurse în mâinile oamenilor, aceștia vor cheltui și investi mai mult, ceea ce va încuraja dezvoltarea sectoarelor economice sănătoase și va conduce la creștere economică. Această creștere economică, în cele din urmă, va duce la o colectare mai mare de taxe și impozite, contrar perspectivei socialiste.

Terhes a mai subliniat și aspectele politice care pot influența alegerea politicilor fiscale:

“Cei din PSD și PNL au căpușat în ultimii ani sectorul bugetar cu propria lor camarilă de partid, care, în bună parte, lucrează la companii de stat ce nu sunt productive și care datorează foarte mulți bani la buget. În loc să găsească formule de a eficientiza și profitabiliza aceste companii de stat, ce au mari restanțe la bugetul de stat, cei din PSD și PNL s-au gândit să supraimpoziteze atât românii ce muncesc, cât și firmele românești ce mai aduc un dram de capital în România” a spus europarlamentarul.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii