Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat într-o conferinţă de presă susţinută în Sălaj că are încredere deplină că actuala coaliţie aflată la guvernare “are capacitatea de a duce România înainte” si sustine că unificarea alegerilor din anul următor ar fi “în beneficiul cetățenilor români”. Insa, ce nu spune “doctorul” Bode este ca aceasta comasare de alegerri este tentativa de salvarea a PNL-ului de la un dezastru electoral și punerea partidului într-o poziție de subordonare fata de PSD. Prima confruntare electorală din 2024 reprezintă alegerile pentru Parlamentul European, iar participarea la alegerile europarlamentare din pacate este foarte redusă, pentru ca multi romani nu constientizeaza miza acestor alegeri. În trecut, aceste alegeri erau dominante de partidele predominante, dar situația s-a schimbat, mai toate sondajele făcute prezic un rezultat impresionant pentru AUR la alegerile europarlamentare de anul viitor. Partidul condus de George Simion ar depăși scorul PNL, cu șanse reale de a se clasa ca al doilea partid după PSD.

PNL are o nevoie disperată de a câștiga, datorită faptului că acest partid a avut capacitatea de a impinge în spate România prin liberalizarea prețurilor la energie, într-un moment în care prietenii lor “democrați” de peste ocean au știut că vor arunca în aer Europa prin provocarea și alimentarea războiului dintre Ucraina și Rusia. Prețurile la carburanți și la alimente au explodat pur și simplu, astfel încât s-a ajuns în situația ridicolă la noi în care un kilogram de ceapă să coste mai mult decât unul de broccoli, ca să dăm un exemplu pe înțelesul tuturor.

“Anul viitor va fi un an foarte complicat în primul rând pentru cetăţeni, pentru români, pentru electori. De aceea am spus că dacă găsim toate înţelegerile şi mecanismele constituţionale şi agreăm un calendar, acest lucru trebuie să se implementeze cu un an înainte. (Lucian Bode)

PNL dispune de un avantaj în comparație cu AUR, inca detine mulți primari care acționează ca agenți electorali pe bani publici. Astfel, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ar genera un avantaj pentru liberali. Cu cât se vor apropia alegerile, vor insista că organizarea alegerilor în date separate ar costa prea mult bugetul. Cu toate acestea, dacă ne întoarcem în timp și ne amintim de perioada pandemiei, în care au realizat afaceri peste afaceri și au înțeles “mecanismele constituționale” pentru a încălca drepturile constituționale, vom constata că au alocat o sumă pentru alegerile locale și parlamentare din 2020 de trei ori mai mare decât în 2016, cu pretextul stării de “alertă”. Acum, Bode insistă asupra “interesului românilor”. Însă, nu știm la care români se referă – la cei pe care i-a discriminat în timpul sărbătorilor când a fost în funcția de mare mahar la MAI sau la liberalii care acum se agață cu dinții de putere?

“Ar fi în interesul românilor să nu avem alegerile în iunie, campanie în mai iunie, alegeri în septembrie, deci campanie în august-septembrie, alegeri în noiembrie, campanie în octombrie, alegeri în decembrie, campanie electorală în noiembrie., Imaginaţi-vă cum va arăta noul an electoral 2024 pentru funcţionarea optimă a statului şi evident pentru cei pe care îi invităm la vot, Nu mi-aş dori ca din acest număr mare de alegeri, se întâmplă o dată la 20 de ani să aibă loc toate alegerile în acelaşi an, să ne trezim cu un absenteism, lipsă de interes din partea românilor pentru aceste alegeri şi să câştige teren şi procente semnificative cei care doresc să ne scoată din Europa, din acordurile euroatlantice şi să trăim noi, în mintea lor, într-un paradis independent” (Lucian Bode)

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Din aceste cuvinte puteți înțelege clar cei care aveți un pic de minte, care este “interesul românilor” și al “comasării alegerilor”: acela că PNL să nu piardă procente în favoarea celor de la AUR, nicidecum nu sunt interesați de faptul că au explodat prețurile la facturi și la alimente.

Prin minciuna scoaterii din “Europa” și prin fluturarea unei ruperi de acorduri obscure (mai nou “euroatlantismul” este un cuvântul înlocuitor pentru ascunde cine de fapt conduce U E),  doctorul Bode vrea să ne conducă spre “paradisul lor”: cel al dependenței, în care “nu vei deține nimic și vei fi fericit”, vei fi vaccinat toată viața pentru profiturile Big Pig Pharma și te vei hrăni cu insecte. Dacă vi se pare imposibil acest lucru, amintiți-vă de ce au fost capabili în pandemie si ce ne-au facut, și atunci tot așa era pentru “interesul românilor”.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii