Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Cu un nou început de an școlar în apropiere, părinții din România sunt încurajați să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației a anunțat că părinții ai căror copii au împlinit vârsta de 6 ani până la data de 31 august și nu sunt încă înscriși la clasa pregătitoare vor putea depune cererile de înscriere în învățământul primar în perioada 1-8 septembrie. Această oportunitate oferă tuturor părinților șansa de a asigura o educație solidă pentru copiii lor.

Procedura de înscriere este simplă și presupune depunerea cererii de către părinții sau tutorii legali instituiți ai copiilor în vârstă de 6 ani până la finele lunii august, care nu au fost încă înregistrați la vreo unitate de învățământ. Inspectoratele școlare județene vor centraliza aceste cereri și vor asigura soluționarea lor în timp util.

USR Salaj

Numărul efectiv al elevilor dintr-o clasă este stabilit prin Legea Educației (Legea 185 din 20 august 2020), conform Art 63. în învățământul preuniversitar, formațiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, după cum urmează:

a) educația antepreșcolară: grupa cuprinde în medie 7 copii, dar nu mai puțin de 5 și nu mai mult de 9;

b) învățământul preșcolar: grupa cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 20;

c) învățământul primar: clasa cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii