Astazi cunoscuta jurnalista de investigatii Emilia Sercan  a acuzat autoritatiile statului de o operatiune de “kompromat” impotriva ei. Kompromat este un cuvant din limba rusa obtinut prin imbinarea a doi termeni компрометирующий si материал (materiale compromitatoare).

Sercan a declarat ca a decis să denunțe public operațiunile de discreditare și intimidare la care a fost supusa dupa 18 ianuarie 2022, data la care a dezvaluit ca teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiata.” Jurnalista sustine ca anumite fotografii i-au fost sustrase de pe un dispozitiv electronic, ca mai apoi sa fie contacta de o persoana necunoscuta pe facebook:

“În seara zilei de 16 februarie 2022 am găsit un mesaj pe Facebook, de la o persoană cu care nu sunt conectată prin rețeaua de socializare și pe care nu o cunosc, prin care îmi erau transmise un număr de 5 fotografii personale, realizate în urmă cu aproximativ 20 de ani de logodnicul meu de la acel moment, în apartamentul în care locuiam împreună. Fotografiile mă înfățișează într-un restaurant de la munte sau în ipostaze obișnuite, ce țin de rutina zilnică a fiecărui om care e la el acasă, în camera de baie, după duș, într-o ținută sumară”.

Pe scurt, Sercan a mai declarat ca a facut o captura de ecran la mesajul primit pe FacebooK Messenger, iar a doua zi l-a trimis la o subcomisara de Politie. Aceasta ulterior ar fi intrebat-o pe Whatsapp cu privire la numele contului de pe care i-a fost trimis mesajul, iar jurnalista i-ar fi trimis o alta captura pe care mai apoi politista a depus-o la dosar, doar ca acea captura și pozele personale care i-au fost furate, au fost publicate pe un site inregistrat in Republica Moldova. Dupa prezentarea cronologica a acestei situatii (mai in detaliu cititi articolul jurnalistei aici), Sercan se intreaba “cum poate explica Poliția Română faptul că aceste poze au apărut public abia după ce am depus plângere penală, însoțite de captura de ecran care dovedea faptul că ele se află în posesia unei persoane neautorizate?”.

Din afirmatiile jurnalistei, se pare ca șeful Poliției Române i-ar fi sugerat posibilitatea, in timpul unei discuției, ca telefonul mobil să-i fi fost spionat si astfel sa fii fost extrasa captura de ecran. Aceasta sustine si ca ar fi contactat trei institutii internationale specializate in descoperirea breșelor de securitate informatica, care ar fi infirmat o eventuala dovada de spyware sau hacking prin care captura de ecran sa-i fi fost sustrasa direct de pe telefon.

De ce ne-am pus intrebarea daca jurnalista care se ocupa de plagiatorii Romaniei (Ciuca, Bode) a fost spionata cu spyware-ul israelian Pegasus? Pentru ca anul trecut, saptesprezece jurnalişti din şapte tari au fost ţinte ale programului informatic spion Pegasus, produs de societatea israeliana NSO Group, vandut mai multor guverne. Sa nu uitam ca la inceputul anului (22.02.2022) la intalnirea premierului ma Ciuca cu premierul Israelului, Naftali Bennet, acesta “i-a subliniat importanta cooperarii in domeniul securitatii, al sanatatii dar si in domeniul cibernetic, acolo unde partea israeliana are un nivel tehnologic ridicat (Mediafax)”, acesta intalnire a avut loc la o luna dupa ce Sercan l-a acuzat public pe ma Ciucă ca a plagiat teza de doctorat. Chiar daca Sercan infirma posiblitatea ca telefonul ei sa fii fost spionat, totusi sa nu ne facem iluzii ca actualul guvernul roman nu ar fi capabil de astfel de practici, in plus programul israelian Pegasus e specializat chiar pe carpirea de date de pe Whatsapp.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Plagiatul lui “ma, Ciuca” ne reaminteste de “secretizarea” lucrarii lui Lucian Bode.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.