Deschiderea Centrului Etnografic Al Județului Alba în Cetatea Alba Iulia – Un Pas Spre Promovarea Patrimoniului Cultural Local

Cetatea Alba Iulia va fi gazda unei inițiative cu adevărat remarcabile în domeniul cultural și istoric al județului Alba. Un parteneriat strâns între Centrul de Cultură “Augustin Bena” și Muzeul Național al Unirii va da naștere Centrului Etnografic al Județului Alba, o entitate care va adăposti colecții etnografice valoroase. Această întrunire a patrimoniului cultural material și imaterial din zonă va avea loc în Cetatea Alba Iulia și va fi deschisă publicului din 21 iulie 2023, marcând astfel o etapă importantă în promovarea istoriei și tradițiilor locale.

Evenimentul de deschidere va avea loc la ora 11:00, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să exploreze toate colecțiile și materialele de promovare, conservare și valorificare a patrimoniului cultural al județului Alba. Centrul Etnografic va fi gestionat de cele două instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Alba, respectiv Centrul de Cultură “Augustin Bena” și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

“Centrul Etnografic al Județului Alba vine să aducă în fața publicului bogăția tradițiilor și culturii din această regiune. Suntem mândri să oferim oportunitatea vizitatorilor de a cunoaște mai bine rădăcinile noastre și de a se conecta cu trecutul prin intermediul acestui proiect inovator”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena”.

Deschiderea oficială a Centrului Etnografic Al Județului Alba va fi înscrisă în programul Târgului de Fete de pe Muntele Găina, un eveniment de tradiție ce are loc în fiecare an în perioada 22 – 23 iulie. Acest târg reprezintă cea mai mare sărbătoare populară din România și atrage mii de vizitatori din toate colțurile țării.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Organizat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură “Augustin Bena” și Primăria Comunei Avram Iancu, Târgul de Fete de pe Muntele Găina va oferi și în acest an un program cultural bogat. Spectacole artistice, concerte, prezentări de meșteri tradiționali, proiecții de filme etnografice, momente comemorative și impresionante focuri de tabără și artificii vor fi doar câteva dintre activitățile care îi vor încânta pe vizitatori.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii