Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

“Dorul Pâinii de Acasă” – Eveniment în Praznic de Sfânta Maria Mare la Muzeul Satului din Baia Mare

Într-o îmbinare perfectă între tradiție și bucurie, Muzeul Satului din Baia Mare va găzdui în perioada 12-13 august evenimentul inedit intitulat “Dorul Pâinii de Acasă”. Această inițiativă aduce împreună aromele autentice ale bucătăriei maramureșene, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, momente artistice și mult-așteptatul târg “Bun de Maramureș”.

USR Salaj

Sâmbătă, 12 august: Cei care vor păși pragul Muzeului de pe Dealul Florilor vor fi întâmpinați de un adevărat regal culinar. În cadrul atelierului gastronomic “De la Bobul de Grâu, la Pâinea Caldă”, vizitatorii vor avea ocazia de a simți mirosul atrăgător al pâinii proaspăt scoase din cuptor și de a se familiariza cu procesul de preparare a acestui aliment esențial. Un moment de bunătate autentică ce le va aduce aminte de gusturile autentice ale copilăriei.

Seara, atmosfera va fi înălțată de un concert special de pricesne de Sfânta Maria Mare, un moment în care spiritualitatea și tradiția se vor împleti într-un mod unic.

Duminică, 13 august: Ziua continuă cu o serie de activități captivante. Vizitatorii vor avea ocazia să participe la ateliere interactive cu instalații tehnice tradiționale românești, unde se pot familiariza cu secretele meșteșugurilor de odinioară și să experimenteze frumusețea tehnicilor transmise de generații.

Momentele artistice vor anima atmosfera pitorească a muzeului, aducându-le vizitatorilor clipe de bucurie și încântare. Această zi este dedicată încurajării dialogului între trecut și prezent, între tradiții și inovație.

Târgul “Bun de Maramureș” își va deschide porțile pentru a răspunde așteptărilor celor pasionați de frumos și autentic. Artizani talentați vor prezenta creații unice, întruchipând măiestria și patrimoniul Maramureșului.

Evenimentul “Dorul Pâinii de Acasă” este nu doar o ocazie de a gusta din deliciile tradiționale maramureșene, ci și o invitație la a îmbrățișa valorile și frumusețea culturii locale. Muzeul Satului din Baia Mare devine, în aceste zile, un spațiu al reîntâlnirii cu rădăcinile noastre, înconjurat de tradiții autentice și emoții sincere.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii