Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Am putea spune ca si Municipiul Zalau a sarbatorit luni, 24 ianuarie 2020 “Mica Unire”, momentul istoric al Unirii Principatelor Romane. Nu a sarbatorit asa cum ar fi fost cazul, adica printr-o strangere intr-o hora a unirii, ci s-a permisa doar o aglomerare a persoanelor pentru a asculta discursurile sforaitoare ale “oficialitatilor”.

Manifestarea a inceput cu binecuvantarea preotilor, desi domnitorul Alexandru Ioan Cuza nu s-a prea bucurat de simpatia preotilor ( datorita confiscarii averii Bisericii), iar apoi s-a trecut la elogierea acestuia si a momentului din 24 ianuarie 1859. Dupa ce prefectul udmr-ist Darie Tamás (“dovada” vie a unirii romanilor din Transilvania) l-a facut Cuză, in loc de Cuza prezentand mesajul primului palagiator al tarii, Nicolae Ciuca ( un text plin de minciuni despre “unitatea” si responsabilitatea romanilor pe timp de pandemie, vezi modul fals de numarare si comunicare a cazurilor atat de catre DSP Salaj cat si de catre Prefectura) am asistat si la discursul “europeist” al cantaretului de la Consiliul Judetean, Dinu Iancu Salajeanul. Acesta a declarat plin de emafaza” Noi, aici, acum, omagiem cu reverența de rigoare pe cel care a modernizat țara după modelul Europei și a dovedit că “În Unire, e puterea!”. Chiar si acum la 163 de ani de la “Mica Unire” nu putem spune ca Romania s-a modernizat, ca sa nu mai vorbim de un model al Europei. Ce fel de Europa este aceasta in care oameni sanatosi sunt discriminati si li se incalca drepturile fundamentale?

USR Salaj

Daca pe vremea lui Ioan Cuza interesele unor puteri europene si a unor societati obscure si oculte s-au suprapus cu aspiratiile romanilor de a se unii “in cuget si simtiri” (unire pe care nici alegerii nu o vedem), pentru a face sa cada monarhia si a duce la caderea bisericii, nu putem vorbi de un “model al Europei” pt acele timpuri. Pe langa ipocriza si stilul superficial al “oficialitatilor” in organizare si discursuri, am notat si bucuria si fascinatia unui copil la trecerea trupelor in cadrul cermonialului militar. Sa speram ca generatia acestui copil va avea parte de o adevarata unitate si responsabilitate din partea fiecarui roman si va trai intr-o societate in care discriminarea persoanelor pe baze de interese comerciale cu scuza “sanatatii publice” nu va putea fi posibila.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii