Un incident grav a avut loc miercuri dimineața la poligonul militar de la Crasna, soldându-se cu rănirea a nouă persoane. Evenimentul tragic a avut loc în timpul unor exerciții militare și a fost declanșat de explozia unei grenade. Pentru gestionarea situației critice, echipele medicale au intervenit rapid, inclusiv elicopterul SMURD, pentru preluarea victimelor. Unul dintre militarii implicați a suferit răni grave la un picior și a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Alți opt militari au fost, de asemenea, transportați la același spital pentru evaluare și îngrijiri medicale.

Militarii implicați în exercițiu fac parte din Batalionul 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au informat că au fost aplicate procedurile standard în astfel de situații, iar conducerea unității a notificat Parchetul Militar și a instituit o comisie de cercetare pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc incidentul. Răniții, cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani, sunt acum internați la Spitalul Județean de Urgență Zalău, unde primesc tratament și suport psihologic pentru a depăși traumele provocate de acest eveniment tragic.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili exact ce a condus la explozia grenadei și pentru a preveni incidente similare în viitor. Incidentul este cu atât mai grav pentru că vine pe fondul anxietății provocate de chemările de “clarificare a situației militare” din ultima vreme. Ceea ce arată că, pe fondul unei stări de alertă de război, nu este suficient să ceri numărul de la papuc sau de la coifura, ci să faci și anumite pregătiri, dacă tot pun omeni pe drumuri să-și clarifice ceva ce autoritățile ar trebui să știe deja.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii