Am să încep cu obișnuita frază “în fiecare an se sărbatorește Mica Unire de la 24 ianuarie din anul 1859” și cum ne-au obișnuit oficialitătile vremelnice, adică “ciocoii noi”, ne-au pregatit și anul acesta aceeași obișnuită defilare a Armatei, Jandarmilor, Pompierilor, etc. după ce au depus coroane de flori platite tot din bani publici și nicidecum a lor, pentru a-și bifa prezența.

Am ascultat aceleași sofrăituri transmise de premieri (mai mult sau mai puțini plagiatori) in teritoriu, rostite de prefecți care și după ani buni de zile tot au accentul ocupanților care ne asupreau stramoșii doar pentru că vorbeau limba română sau de președinți cântăreți de consilii care au uitat “minciunile” oficiale pe care le transmiteau cu atâta pathos acum un an de zile cu privire la vaccinare cum ca doar prin vaccinare se ieșea din aceea pandemie inventată, până a venit razboiul din Ucraina și s-a intors gripa…

Dar, acum câți dintre noi ne mai reamintim aberațiile de anul trecut sau de acum doi ani, când in numele unui presupus pericol ne-au imparțit in două tabere si au intreținut ura intre cei care au ales sa se vaccineze (dreptul lor) si cei care nu au ales sa se vaccineze (tot dreptul lor)? Acum nu vi se pare absurd și de o ipocrizie infinită sa ieși să defilezi sau sa ții discursuri sforăitoare despre efortul românilor de a se unii, cănd anul trecut si acu doi ani erai in prima linie a acelor care propovăduiau ura și vrajba chiar intre romăni și mai și contribuiai la umilirea lor prin aceleași forțe care astăzi ne defilau prin soare? Atunci unde era UNIREA?

Cred că trebuie să invățăm să profităm din plin de aceste sărbători și nu doar să ne învărtim in horă și in pas de defiliare, ci de fiecare data să ne manifestăm prin mijloace legale dezaprobarea la ce fac acești, așa ziși domni, când pun mâna pe putere și uita de absolut tot inclusiv de Constituție și de ce au jurat la investitură în funcție, de parcă nu este chiar Constituția ceea care le garantează puterea vremelnică. Trăim vremuri în care acești demenți sunt capabili să ne arunce in orice situație, inclusiv de război pentru interesele altora, așa că faceți bine și mai lucrați și la memoria proprie pentru că mulți uitați prea repede abuzurile oficialităților care de când în când de dragul defilarii iți vorbesc pe limba lor de lemn despre “unire”, dar și la capacitatea de a reactiona de a-i combate. Nu doar cântați “Hai sa dam mânâ cu mână”, ci efectiv cautați să traiți aceea stare de unitate și de liberate ca dușmani interni și externi să piară.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.