Dacă te-ai săturat de viața urbană sau nu ai suficienți bani pentru a cumpăra un apartament sau o casă, ai o opțiune de tip de locuințe cu costuri reduse.

Puteți urmări un exemplu al acestor oameni , care au făcut adevărate case de hobbit din cunoscuta trilogie și puteți afla cum să construiți o casă cu hobbit pas cu pas.

De când a fost lansat filmul „Stăpânul Inelelor” , oamenii sunt fascinați de casele  hobbit acoperite cu verdeață și mulți preferă să trăiască într-o gaură de pământ,precum in “Tărâmul Poveștilor”.

Dar o astfel de construcție de case poate fi o sarcină destul de complicată și consumatoare de timp. Avantajele uriașe ale unei astfel de clădiri sunt taxele pentru chirie, electricitate, apă și gaze. Cum o puteți construi?

Caracteristici ale procesului de construcție și dotarea casei hobbit :

Această clădire este un exemplu de impact minim asupra abordării naturii și permaculturii asupra vieții. Acest tip de construcție aduce odata cu ea, o viață în armonie cu natura și cu tine însuți. În consecință, obțineți cu cost redus, siguranța și stabilitatea.

Cum se construiește o casă cu hobbit? Iată principalele caracteristici ale procesului de construcție a casei hobbitului:

-Materialele pentru clădire sunt „cadouri naturale” – copaci, pietre, paie,lut si apa.

-Dimensiunea construcției depinde de preferința dvs. și de numărul rezidenților.

-Utilizarea unui panou solar va genera energie ,ceea ce ar fi suficient pentru a utiliza un computer sau un televizor.

-Un frigider poate fi înlocuit cu o pivniță naturală – o gaură destul de adâncă în pământ, care va fi întotdeauna la umbră și astfel își va îndeplini funcția absolut gratuit.

-De asemenea, apa nu va percepe nicio taxă, deoarece va ajunge la casă dintr-un izvor natural apropiat.

-Pe acoperiș este necesară crearea unei cupole transparente.Acesta va permite soarelui să lumineze întreaga casă în timpul zilei și noaptea puteți admira cerul înstelat.

-Un șemineu îți va încălzi casa. Este într-adevăr mai bine să il faceți din piatră mare, astfel  va păstra caldura timp îndelungat.


Pas cu Pas: Cum Să-ți Construiești Propria Căsuță de Hobbit (video) 1

Instrumente de bază și materiale pentru construcție. Instrumente principale care sunt utilizate pentru o construcție : ferăstraie cu lanț, daltă si ciocan.

Cei care au construit vreodată o astfel de casă, nu au fost constructori profesioniști sau tâmplari. Prin urmare, acest tip de construcție este accesibil pentru toată lumea. Sunt necesare abilități de bază – capacitatea de a lucra, încrederea în sine, rezistența.

Cum să întruchipezi un vis al unei case de hobbit? Câteva etape intermediare:

-O astfel de construcție nu necesită abilități speciale și disponibilitate de echipamente grele.

-Construcția începe cu selectarea parcelei. Cea mai bună parcelă poate fi selectată pe coasta dealului. În jurul acestui loc puteți găsi multe pietre care vor fi folosite pentru baza de fundație, iar locația este ideală.

-Determinați dimensiunea casei de hobbit subteran și săpați o groapă. Tot ceea ce săpati din gaura poate fi folosit pentru fundație și pereți.

-Începeți construcția fundației. Folosind pietre ridicate de-a lungul perimetrului fundației. Pietrele trebuie așezate cu o compozitie din lut,paie si apa.

-Faceți cadrul acoperișului. Cadrul casei și acoperișul său pot fi din stejar. Pe stâlpii de stejar este montat un cadru de acoperiș, pe care sunt așezate grinzile transversale și rama de acoperiș, astfel incat sa semene sa seamănă cu o țesătură . Plafonul este acoperit cu foi de placaj.

-Pereții sunt aliniați folosind un ferăstrău. Pereții trebuie să fie construiți din pietre, lut și paie. Apoi sunt tencuite cu var pentru frumusețe și estetică. Drept urmare, obțineți o locuință unică și ecologică, similară cu casa hobbitilor.

-În același timp, construcția acoperișului este acoperită cu izolație. Pentru impermeabilizare folosiți polintelen de-a lungul întregii zone. Partea de construcție este acoperită cu sol și gazon. O astfel de acoperire are nu numai aspect estetic, ci și funcția sa practică.

-Gazonul oferă ideea de design, stabilitate suplimentară și este un bun izolator termic. Astfel casa arată ca o continuare a dealului.

Ca izolație, adăugați paie,lut si apa pentru pereți și podea, care este, de asemenea, foarte ușor de făcut. Aplicați tencuială de var pe pereți, care „respiră” mai bine și economisește energie în contrast cu cimentul.
Pardoseala trebuie să fie din lemn pentru a maximiza rezultatele.

 

Repere suplimentare ale clădirii. Mai multe detalii despre cum să construiți o gaură de hobbit.Interiorul casei hobbit:

-Folosiți lemn defect pentru pardoseli.

-Tot ceea ce aveți nevoie poate fi găsit pe o groapă de gunoi (geamuri, instalații sanitare, fire etc.)

-Lemnul de foc pentru încălzire poate fi gasit din abundența in zona din apropiere.

-Coșul de fum trebuie să treacă printre pietre și tencuială, astfel ofera si mai multa caldură.

-Un frigider (Easy Cell- pivniță naturală ) este organizat astfel încât să folosească aerul rece care iese din pământ prin fundație.

-Lucernă de de acoperiș poate oferi lumină naturală pe parcursul întregii zile.

-Panourile solare pot furniza energie electrică pentru iluminat și aparate de uz casnic.

O casă în stil hobbit, este de fapt, o parte a pantei pentru a minimiza schimbarea peisajului natural. Pietrele și solul după săpătură sunt utilizate la construcția zidurilor și a fundației.Construcția autoportantă a acoperișului arată fantastic, si nu este atât de dificil de creat.

Realizarea propriilor vise nu sunt doar distractiv, ci îți permit să creezi o casă care face parte din tine. Dorința și zborul creativ al gândirii, împreună cu disponibilitatea materialului natural pot face această structură extraordinară,iar visul tau implinit.

My PRECIOUS !…How To Build A Hobbit House In Your Backyard – Step-by-Step Guide HERE:https://amg-news.com/lord-of-the-rings-super-fan-builds-his-own-real-life-hobbit-house-how-to-build-a-hobbit-house-in-your-backyard/?fbclid=IwAR0BmDH2d-3Yf97U1OXu6Jwk1l0Rr-wmPWWKviQYBPtNNKzt4t76RYPDQLM

Publicată de Medeea Greere pe Sâmbătă, 26 ianuarie 2019

 

Source:https://amg-news.com/150-fantastic-diy-hobbit-house-live-like-a-hobbit-video/

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.