Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

PNL-ul se pregătește să dea o lovitură Constituției, iar președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a făcut anunțul luni că se va face o revizuire a legii fundamentale.
Cu toate acestea, declară că există o lipsă a disponibilității pentru negociere și toleranță și a evidențiat-o ca pe o problemă majoră. Deși actuala coaliție deține o majoritate confortabilă în Parlament, o revizuire a Constituției nu este de dorit, mai ales că știm de ce a fost capabil PNL în timpul pandemiei.

Gorghiu consideră că revizuirea Constituției poate fi momentul potrivit pentru “a armoniza legea fundamentală cu interesele societății și pentru a ține pasul cu vremurile”. În acest sens, ea a sugerat o soluție inspirată de primul articol al Constituției Republicii Franceze, care prevede favorizarea prin lege a accesului egal al femeilor și bărbaților la mandatele electorale, funcțiile elective și responsabilitățile profesionale și sociale. Adică madame Gorghiu vrea ca femeile să ocupe locuri nu prin merit, ci doar pe bază de gen, iar aceasta va duce la o încâlcare flagrantă a meritocrației și în plus va deschide cutia Pandorei…pentru că drumul spre iad e întotdeuna pavat cu intenții bune. Azi femeile pe baza de gen și mâine cei care se simt femei…Nu trebui sa ignorăm ce se petrece acum in Occidentul liberal (în sport și în politică) unde anumiți bărbați ocupa locurile femeilor biologice, doar pentru că ei se simt femei…

USR Salaj

O revizuire a Constituției ar putea duce la o creștere a dictaturii din partea PNL-ului și a opozanților săi de fațadă, cum ar fi PSD-ul. Este evident că PNL-ul își dorește să își pună amprenta asupra legii fundamentale și să aducă schimbări semnificative, astfel încât să își mențină puterea în viitor și asta nu doar pentru “egalitatea de gen”. Trebuie să fim foarte atenți la orice modificare propusă din partea acestei coaliții a Constituției ca să nu ne trezim cu alte restrângeri de drepturi și libertăți ale cetățenilor.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii