Spune NU creșterii de taxe

Petiție online pentru a spune NU creșterii de taxe asupra populației alături de REPER: https://www.petitieonline.com/stop_suprataxarea_nu_taxati_ca_sa_furati

0

De multe ori mă întreb cum văd oamenii politici implicarea civică din partea cetățenilor și dacă ei au făcut parte din structurile civice înainte de a deveni oameni politici. De cele mai multe ori aceste întrebări rămân fără răspuns deoarece cei mai mulți dintre ei fac parte din vechea clasă politică sau sunt ocupați cu crearea de frică în societate pentru a acapara puterea și răspund pe ocolite sau deloc, începând frazele cu Am auzit de la cei din comunitate…, Știu eu mai bine… sau pur și simplu amenințând și jignind, fără o precizare concretă.

Cu toate astea am întâlnit și oameni politici dedicați societății, care nu îi învinovățesc pe ceilalți de greșelile lor și care prin participarea lor la viața politică vor să redea demnitatea cetațeanului în toate aspectele vieții sale. Oameni care au înțeles că pentru binele individual este nevoie mai înainte de toate de binele comun și susțin neîncetat colaborările între societatea civilă și politic.

Spune NU creșterii de taxe 2

O parte importantă dintre acești politicieni se află în REPER, un partid politic nou, cu viziune europeană și oameni competenți, fondat de 5 dintre cei mai activi europarlamentari : Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Alin Mituța si Dragoș Tudorache. Partidul despre care auzim deseori spunându-se partidul lui Cioloș. Ei bine, acest partid nu este doar a lui Dacian Cioloș sau a fondatorilor săi ci a tuturor membrilor săi care muncesc pentru românii de pretutindeni și a tuturor cetațenilor care vor un mâine mai bun însoțit de decență, adică a oricăruia dintre noi. Ei sunt cei care au înțeles că prin programele europene avem o șansă la dezvoltare și la ameliorarea vieții de zi cu zi.

Pe acești oameni i-am văzut în Piața Victoriei începând cu 6 august și până ieri, în semn de protest pentru a spune STOP suprataxării. Militează neîncetat pentru drepturile antreprenorilor, PFA-urilor, ONG-urilor și a celor care lucrează în domeniul cultural, fără ca măcar un canal de presă să scoată o vorba despre eforturile lor. Neobosiți, am putea spune, azi 10 august, sunt din nou în Piața Victoriei la ora 19.00 pentru a comemora 5 ani de la atacul statului român asupra drepturilor civile și politice, a libertății de exprimare și de a protesta.

Soluția pe care o propun acești oameni la problema economică cu care se confruntă România este una simplă : tăierea pensiilor speciale și a miilor de sinecuri.

Petiție online pentru a spune NU creșterii de taxe asupra populației alături de REPER: https://www.petitieonline.com/stop_suprataxarea_nu_taxati_ca_sa_furati