Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

In urma unei sesizări făcute la Poliția Locală Zalău, am arătat cum polițiștii locali, carora li s-au mărit bicepșii de când a trecut pandemia și li s-au dat dezlegare la impartit amenzi bazate pe “propriile simțuri” și pe aparate neomologate, au oprit autospeciala chiar sub indicatorul oprirea interzisă mult în spre axul principal al străzii, astfel încât o ambulanță a fost nevoită să facă manevre în plus pentru că tupeul politistului care “aplica legea” și completa procesul verbal era prea mare pentru a se deplasa câțiva metri mai încolo.

USR Salaj

Dacă tot veni vorba de “aparate omologate”, pe care respectivii uită să le menționeze în PV completate cu “martori”, de la care nu se distinge numele și prenumele, din cele 14 aparate de fotografiere declarate de același reprezentant legal în urma unei alte sesizări in dotarea PLZ-ului, nu s-a făcut nicio dovadă că acestea ar fi fost omologate și niciunde nu s-a menționat unde ar fi fost omologate. Însă aroganța celor de la PLZ nu se oprește doar aici, ci mai au și lipsa de respect pentru cei care fac o sesizare cu privire la comportamentul colegilor de a declara că aceștia se aflau în “misiune cu mijolacele de semnalizare luminoasa in functiune”

Ori asta nu înseamnă că polițiștii pot să facă ce vor ei și să nu fie un exemplu pentru ceilalți participanți la trafic si ei trebuie să respecte regulile de circulație în orice moment, cu excepția situațiilor în care intervenția lor are caracter de urgență. În conformitate cu Codul Rutier, polițiștii pot să încalce regulile de circulație doar atunci când se află într-o misiune care are caracter de urgență, cum ar fi urmărirea unui infractor, intervenția la locul unui accident sau transportul unui pacient la spital într-un caz de urgență medicală.

Doar în aceste situații, polițiștii pot invoca nerespectarea regulilor de circulație și numai în măsura în care este necesar pentru îndeplinirea misiunii. Este exclus, cel puțin din bun simț, ca ar fi existat o urgență în întocmirea procesului verbal în acest caz, din moment ce celălalt polițist cu siguranță “martor” statea sub indicatorul “Oprire Interzisă” și fuma.

Polițiștii locali din Zalău, în afara legii și în afara logicii: cum și-au justificat oprirea ilegală a unei autospeciale sub indicatorul oprire interzisă pe unde trec ambulantele. 1

Pentru a justifica caracterul de misiune, reprezentantul legal, directorul executiv Trif Lucian Sorin și șeful serviciului de Circulație Rutieră, Horvat Ovidiu Calina, au scris negru pe alb că, în urma fotografiilor trimise de subsemnatul, autospeciala era cu mijloacele de semnalizare luminoasă în funcțiune, dar acest lucru nu implică logic “caracterul de urgență”. Cu toate acestea, partea cea mai interesantă este cum au justificat oprirea interzisă a autospecialei mult către axul străzii, încât pacientul din ambulanță a pierdut câteva secunde înainte de a ajunge la urgență. Domnii Trif și Horvat au scris si semnat: “În aceste poze apare și un alt autoturism. Din verificări, conducătorul acestui autoturism a fost sancționat contravențional pentru oprire, fapt care confirmă că polițiștii locali erau în misiune, în exercitarea atribuțiilor de serviciu”. Este de remarcat aici scuza “exercitării atribuțiilor de serviciu” fără specificarea caracterului de urgență, așa cum este prevăzut în Codul Rutier.

Ca să vă dați seama cât de superficiali au fost în aceste verificări și să nu spună nimeni că îi facem mincinoși degeaba, vom porni chiar de la planșele foto trimise la PLZ pe email și la incapacitatea acestora de a înțelege ce implică o fotografiere cu un aparat digital. Orice fotografie mai nouă are niște metadate care se pot consulta prin descărcarea pozei și analizarea locului, datei și orei unde au fost făcute.

Prima poză este făcută la 14:10 și se vede căt era autospeciala  in “misiune cu caracter de urgență”, mijloacele de semnalizare luminoase nefiind în funcțiune și nici nu apare un alt autoturism.

Polițiștii locali din Zalău, în afara legii și în afara logicii: cum și-au justificat oprirea ilegală a unei autospeciale sub indicatorul oprire interzisă pe unde trec ambulantele. 2

Cea de-a doua este făcută la 14:11, unde se vede cum este oprită autospeciala mult spre axul străzii, probabil momentul când cel care completează procesul verbal pricepe că este fotografiat și își aprinde semnalele luminoase pentru “misiune”.

Polițiștii locali din Zalău, în afara legii și în afara logicii: cum și-au justificat oprirea ilegală a unei autospeciale sub indicatorul oprire interzisă pe unde trec ambulantele. 3

Cea de-a treia poză, făcută la 14:12, se vede clar cum un automobil dă prioritate ambulanței oprindu-se în spatele autospecialei aflate în “misiune” cu caracter de “urgență”, și se poate observa cum ambulanța intră pe contrasens, tot datorită autospecialei aflate în “misiune” cu caracter de “urgență”, iar aici apar “mijloacele de semnalizare luminoase în funcțiune” semn ca cel de la volan a inteles ce implica fotografierea autospecialei in timp ce ambulanta este nevoita sa intre pe contrasens.

Polițiștii locali din Zalău, în afara legii și în afara logicii: cum și-au justificat oprirea ilegală a unei autospeciale sub indicatorul oprire interzisă pe unde trec ambulantele. 4

 

Daca cineva de la Procuratura din Zalau doreste sa verifice  declaratiile facut si semnate in acest raspuns oficial la sesizarea noastra punem la dispozitie si solicitarea si raspunsul si pozele si aparatul de pe care au fost facute si emailul prin care au fost trimise si totodata rugam sa se constate ca conducatorul cu automobilul di imagine oprit pentru a da prioritate ambulantei nu avea cum sa fie sanctionat asa cum au declarat tot acesti domni care au impresia ca pot sa dea raspunsuri dupa cum le taie capul.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii