(foto facebook Kovacs Valer)

Poliţistul Kovacs Valer, preşedinte al Sindicatului SNPR – Decus filiala Timiş, cel care ce a dezvăluit presiunile superiorilor pentru amendarea populaţiei, a fost data afara din cadrul Politiei Timis. Intr-o postare pe facebook Kovacs a declarat ca peste 3700 de oameni au semnat o petitie de sustinere prin care acesta sa nu fie dat afara. Acesta a fost demis la 5 zile dupa ce in starea de urgenta a declarat ca s-au facut presiuni din partea superiorilor pentru a se amenda masiv populatia.

In comunicatul IPJ Timis se arata ca: “La data de 13 mai 2020, a fost emis actul administrativ prin care s-a dispus destituirea din poliţie a unui poliţist, ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Poliţistului şi Codului de  Etică şi Deontologie. În perioada 2019-2020, faptele sâvărşite de către agentul de poliţie, au făcut obiectul verificărilor structurii de control intern, cercetărilor prealabile şi după caz a analizelor consiliului de disciplină, fiind aplicate gradual 6 sancţiuni disciplinare în temeiul prevederilor Legii nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare. Precizăm faptul că trei dintre faptele reţinute au fost săvârşite pe timpul stării de urgenţă, fiind urmată procedura şi termenele stabilite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României”.

“Ultima sancţiune dispusă, cea de destituire din poliţie, a fost din cauza comportamentului necorespunzător şi neglijenţa în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în aceea că agentul de poliţie a executat serviciul de patrulare şi s-a prezentat la sediul I.P.J. Timiş, cu ocazia citării acestuia la Consiliul de Disciplină, cu armamentul personal asupra sa”. se arata in acelasi comunicat de presă.

“În această situaţie procedura disciplinară a fost declanşată în timp ce poliţistul se afla în activitate şi a fost continuată conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 36 din 26 martie 2020. În acest context politistul a fost şi sancţionat contravenţional, fiindu-i anulat dreptul de a deţine armament conform prevederilor legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Anterior aplicării sancţiunii destituirii din politie, a fost consultat Consiliul de Conducere al I.P.J. Timiş, structură formată din personal cu funcţii de conducere, iar punctul de vedere univoc exprimat a fost că poliţistul a dat dovadă de un comportament nedemn şi ireconciliabil cu profesia de poliţist”, mai scrie in comunicat, care nu lamureste concret faptele pentru care agentul Kovacs a fost dat afară.

Politistul a facut si un catre ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, respectiv către premierul Ludovic Orban, in care arata ca a fost eliminat pentru “deranj”.

” Am deranjat pilosii. sunt polițiști cu fapte penale care încă lucrează. Incă astept să mă contactați prin orice mod posibil. nu ma ignorați ca eu nu voi tăcea. Incă aștept și domnul Orban să îmi răspundă la telefon. La o lună după ce am vorbit cu dumnealui la telefon, am fost dat afară”

a scris pe facebook, Kovacs Valer.

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.