Iata cum sfideaza Raed Arafat Constitutia si se crede “lege fundamentala” intr-un raspuns dat la o petitie prezentata de Adrian Toni Neacșu,  avocat și fost judecător și membru în Consiliul Superior al Magistraturii, in care se cerea ca la momentul stabilirii propunerilor de instituire a noilor masuri pentru diminuirea impactului tipului de risc pe durata starii de alerta, sa se tina seama de unele aspecte juridice privind competenza Guverunul demis de a elabora acte normative.

Cum era evident Raed se ascunde “in spatele contextului situatiei de criza generata de pandemie”, context la care, el si guvernele liberale Orban si Citu au contribuit din plin. In raspuns Arafatul invoca caracterul “esentialmente temporar” al masurilor luate pe seama Legii nr.55/2020, doar ca prin hotararile de guvern care se tot iau nu putem vorbi di un caracter termporar, ci mai degraba di un caracter coroziv al drepturilor si libertatilor fundamentele.

De altfel, Neacsu a explicat foarte bine cu alte ocazii, cum liberalii in cardasie cu omul OMS-ului , se folosesc de hotararile de guvern pt a lua masuri neconstitutionale, dat fiind lipsa unei legi prin care puterea judecatoreasca sa poate sa se exprime in timp util asupra constitutionalitatii lor. Ce poti sa faci cand o hotarare data de un guvern iti incalca drepturile, cand nici macar nu apuci sa o discuti in instanta, pt ca imediat ce se ajunge la o eventuala discutia a ei in instanta vine schimbata cu o alta la fel de neconstituionala?

Raed Arafat sfideaza Constitutia si se crede "lege fundamentala" 2

Exact pe acest lucru se bazazea banda de liberali de la guvern, pentru care acum Iohannis cere “majoritate absoluta” si deci nu trebuie sa ne miram cum Arafat sfideaza pur si simplu Constitutia  si mai are tupeul sa declare in raspunsul la petitia lui Neacsu ca “legea fundamentala solicita autoritatilor statului sa dispuna masuri necesare pentru asigurarea sanatatii publice si da posibilitatea ca aceste masuri sa fie realizate prin restrangerea unor drepturi si libertati fundamentale”. Dar, exact asa cum cineva a observat,  Legea fundamentala nu solicita nimanui nimic, doar instituie drepturi si obligatii si reglementeaza relatii juridice de drept constitutional. Legea fundamenta nu solicita nimic, mai ales lui Arafat nu-i solicita absolut nimic.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Este de necrezut cum in Romania dintre toti magistratii, procurori si judecatori, nu se gaseste nimeni sa puna capat acestei sifidarii care dureaza de prea mult timp cu pretextul pandemiei.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.