Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Sumele de bani trimise în țară de românii care lucrează în Italia au scăzut în mod dramatic în ultima parte a anului trecut, conform datelor publicate trimestrial de Banca Italiei. În timp ce numărul tranzacțiilor a crescut cu 3,5% în al treilea trimestru al anului 2022, sumele trimise de românii din Italia în țară au scăzut.

Potrivit Gazetei Românești, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în fluxurile către țările asiatice (+7,7 la sută) și într-o măsură mai mică, în cele din Africa de Nord și Orientul Apropiat (+4,7 la sută) și în Africa sub-sahariană (+4,3 la sută). Primele trei țări beneficiare de remiteri din Italia sunt Bangladesh, Pakistan și Filipine, care au primit 14,2%, 8,7% și, respectiv, 7,4% din fluxurile de ieșire.

USR Salaj

Pe de altă parte, tranzacțiile către țările europene au scăzut, în special cele care aparțin Uniunii Europene, cu 6,6 la sută mai puțin. În trimestrul trei din 2022, românii din Italia au trimis în România suma de 121,61 milioane de euro, ceea ce reprezintă doar 6,6% din banii trimiși de imigranții din Italia în străinătate, față de 7,6% în trimestrul 3 din 2021.

Această scădere a remiterilor este o veste proastă pentru economia României, deoarece acestea reprezenta o sursă importantă de intrari. Mulți dintre români își trimiteau economiile acasă pentru a-și ajuta familiile să facă față cheltuielilor de zi cu zi, precum și pentru a investi în afaceri și proprietăți în țară, iar reducerea acestor transferuri de bani va afecta negativ economia.

Aici ar merita sa ne reamintim cum guvernele PNL i-au trata pe romanii din Italia in timpul pandemiei la revenirea in țară, când Arafat pe baza de ce “au spus specialistii” ii discrimina pe baza de vaccinari si certificate “verzi” chiar de Sarbatori, precum Paștele și Craciunul.

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii