Astazi, 25 mai 2020, cei care ati trecut prin zona sau ati avut de mers la ONRC Salaj, ati putut constata agitatia de la poarta institutiei. Mai multi cetateni, in special de etnie rroma, au format o coada neobisnuita pentru aceasta perioada in care se repeta cu insistenta sa se respecte masurilor de prevenire a infectiei cu Covid 19. Practic cetatenii de etnia rroma solicita inmatriculari de PFA-uri pentru obtinerea subventiilor de la AJPIS, desi conform unor surse apropiate de ONRC, indemnizatiile se dau doar pentru PFA-uri care si-a intrerupt activitatea datorita pandemiei.

Datorita regulilor care trebuiesc respectate, la intrare se ia temperatura, se da o declaratie legate de COVID 19, astfel ca abia patru oameni reusesc sa intre intr-o ora la ONRC pentru a-si rezolva problemele. De altfel la coada care initial nu era supravegheata de fortele de ordine si cu aceeasi determinare cu care au aplicat amenzile in starea de “urgenta”, mai erau si oameni care nu asteptau sa le pice indeminzatile de la stat, ci venisera pentru altre probleme.

Se pare ca cetatenii de etnie rroma au niste reprezentanti, cu ajutorul carora completeaza formularele, dar acestia probabil motivati de alte interese, nu le explica celor care au luat cu asalt ONRC-ul ca este vorba doar de PFA-urile care si-au intrerupt activitatea din cauza pandemiei, nici de cum de cele noi pe care acum acestia urmaresc sa le infiinteze pentru a obtine indeminzatiile anuntate de Guvern, la inceptul lui aprilie.

In jurul orelor 14.00 coada a disparut, nu stim daca se datoreaza eficientei fortelor de ordine in respectarea masurilor legate de pandemie sau romii au inteles ca nu este loc de indemnizatii pe PFA-uri noi.

Rromii buluc la ONRC Salaj pentru a primi subventii pentru PFA 1

Va rugam sa fiti atenti la ce comentati pe marginea acestui articol, pentru ca nu merita sa va puneti in cap ong-uri specializate in greblarea internetului si a facebookului in cautarea de posibilitati de castig prin procese pornite nu atat din intereseul de apara nevoile unei comunitati, ci de interese strict pecuniare.

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.