Senatorul Virgil Bob din județul Sălaj a emis o declarație fermă cu privire la evenimentele recente ce au avut loc în orașul Șimleu Silvaniei, în care o confruntare violentă a izbucnit între două clanuri de romi în plină stradă

În declarația sa postata pe Facebook, senatorul Bob a afirmat că “Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în orașul nostru, adică lupta pentru independență de pe strada Independenței – Șimleu Silvaniei, este un comportament de neacceptat într-o societate civilizată în anul 2023.” Acesta a subliniat importanța conviețuirii pașnice într-o comunitate diversă și a condamnat vehement orice formă de violență sau ură.

În plus, senatorul Bob a adus în discuție problema “lupilor moraliști” și a urii gratuite care poate învenina relațiile interumane. “E atât de simplu să urăști!”, a subliniat el, evidențiind cât de ușor putem cădea în capcana prejudecăților și disprețului față de cei diferiți de noi.

Totodată, senatorul Bob a relatat o experiență personală din trecut, subliniind brutalitatea unor evenimente violente petrecute în tinerețe și modul în care acestea pot lăsa urme adânci în mentalitatea indivizilor.

Senatorul a folosit acest context pentru a atrage atenția asupra importanței educației și a introspecției personale în procesul de eliminare a prejudecăților și a urii din societate. În final, a evidențiat că “există discriminare, asta este una din cele mai hidoase fațete ale umanității,” și a îndemnat la o mai mare conștientizare și efort în promovarea unei societăți mai tolerante și mai înțelegătoare.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii