Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Sindicatul Europol a dezvăluit recent că Marius Florin Mihăilă, fost coleg de liceu al “doctorului” Lucian Bode și chestor în Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), a jucat Solitaire în timpul Conferinței Agenției Uniunii Europene pentru Azil, care a avut loc în Malta în noiembrie și care a reunit manageri ai instituțiilor implicate în chestiunile migrației din întreaga Europă, inclusiv Austria.

La aceasta dezvaluire a sindicatului Europol in plin scandal legat de ratarea de catre guvernanti a intrarii Romaniei in Schengen, jurnalista Emilia Sercan a mai adaugat cateva ceva despre colegul lui Bode. Ea a arata pe pagina ei de facebook ca inainte de a deveni șeful IGI în februarie, Mihăilă a fost șeful de cabinet al lui Bode la Ministerul de Interne. În vara anului 2020, Bode ar fi intervenit pentru numirea lui Mihăilă ca rector al Academiei de Poliție, dar numirea ar fi fost revocată după numai șase zile după ce a fost dezvăluit că a fost făcută ilegal.

USR Salaj

Ea a mai declarat ca inainte de aceasta, Mihăilă ar fi fost președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, “poziție în care a apărat plagiatorii și impostorii din instituție, inclusiv pe cei care au amenințat cu moartea un jurnalist”. Sercan spune despre Bode ca acesta a intervenit de asemenea si pentru numirea lui Mihăilă la șefia Inspectoratului de Poliție Sălaj, dar și ca această numire ar fi fost făcută ilegala.

Sercan a mai arata ca in decembrie anul trecut, Mihăilă a fost înaintat în grad de către președintele Klaus Iohannis la propunerea tot a “doctorului” Bode și, în același an, a primit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler tot de la președintele Iohannis, tot la propunerea lui Bode, pentru “meritele deosebite avute la conducerea IGI”.

In final jurnalista a concluzionat ca acest episod este doar unul dintr-o serie de povești despre incompetentă, nepotism neformal, arantand cum instituțiile publice din România sunt controlate de câțiva indivizi care își promovează prietenii și protejații.

Ca sa intelegeti bine individul, el este cel care s-a laudat la o conferinta de presa la Prefectura Salaj la inceput de “pandemie” cu primul dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor facut pe numele unui tanar din acest judet care ulterior a fost achitat.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii