Consiliul Județean Cluj a raportat progrese semnificative în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii medicale, finanțat cu 33,5 milioane de lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Spitalele beneficiare, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Boli Infecțioase, au înregistrat avansuri notabile în ceea ce privește siguranța pacienților și eficiența operațională.

Lucrările efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare au atins un progres de 95%. Printre noile facilități implementate se numără instalații de distribuție a energiei electrice, iluminat de urgență, protecție împotriva șocurilor și alimentare de rezervă cu energie electrică la demisol și etajele 9-10. Un sistem de detecție și alarmare la incendiu, precum și un sistem de semnalizare pentru concentrația de oxigen la etajul 9, au fost, de asemenea, instalate.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, lucrările au atins un progres de 93%, inclusiv refacerea tavanelor false și implementarea sistemului de ventilație la demisolul și parterul corpului A1.

Alin Țișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea investiției extraordinare de reabilitare a infrastructurii medicale, asigurând un mediu optim de tratament și recuperare pentru pacienți. Ne dorim ca acest proiect să ofere un standard ridicat de siguranță și confort pentru toți cei care vor beneficia de serviciile acestor unități medicale.”

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Proiectul urmează să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor medicale și asigurarea unui mediu modern și sigur pentru pacienți.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii