Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut acordul pentru începerea urmăririi penale în cazul a trei demnitari implicați în achiziția de vaccinuri anti-Covid. Fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, toți trei implicați în achiziția de vaccinuri anti-Covid în perioada pandemiei, sunt vizați de acuzații de abuz în serviciu și complicitate.

DNA a transmis o solicitare către Parchetul General, care urmează să se adreseze conducerii Senatului și Președintelui României, având în vedere că Florin Cîțu este actualmente senator, iar ceilalți doi au fost miniștri. Dosarul de urmărire penală are un prejudiciu estimat la aproximativ un miliard de euro și este compus din 27 de volume.

USR Salaj

Conform comunicatului emis de DNA, acuzațiile se referă la modul în care, în perioada ianuarie – mai 2021, cei trei foști demnitari ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna) decât era necesar, încălcând dispozițiile legale și fără documente/analize care să ateste necesitatea achiziției. Prejudiciul adus bugetului statului este estimat la 1.005.498.687 euro, plus TVA.

În cazul în care vor primi aprobarea, DNA va începe urmărirea penală împotriva lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Liberalii pregătesc excluderea lui Florin Cîțu din partid, iar surse din PNL susțin că partidul nu va face zid în jurul acestuia. Senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunității fostului președinte, iar ulterior, conducerea partidului va aplica prevederile statutare care prevăd excluderea membrilor vizați de acuzații de corupție.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii