Cu ocazia zilei internaționale de conștientizare a autismului, sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie, România se alătură campaniei mondiale pentru creșterea gradului de informare și înțelegere a tulburării de spectru autist (TSA).

Autismul este o tulburare neurologică care afectează modul în care o persoană comunică, interacționează și se comportă. Autismul este o tulburare de spectru, ceea ce înseamnă că simptomele și severitatea lor variază de la persoană la persoană. Deși nu există încă un remediu pentru autism, intervenția timpurie, terapia comportamentală și educația pot ajuta persoanele cu TSA să atingă potențialul lor maxim.

În România, există un număr mare de persoane cu TSA, iar aceștia și familiile lor se confruntă cu numeroase obstacole în ceea ce privește accesul la tratament, educație și integrare socială. Prea putine eforturi au fost depuse de guverne și autorități pentru a se asigura că toate persoanele cu TSA au acces la resursele și serviciile necesare pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

În această zi, ne alăturăm luptei împotriva stigmatizării și discriminării persoanelor cu TSA. și a conștientizare gradului de înțelegere și sprijin pentru persoanele cu TSA și familiile lor.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului reprezintă un moment important pentru a reaminti tuturor si mai ales autorităților că toți oamenii merită respect, compasiune și sprijin, iar persoanele cu TSA nu fac excepție. În România, mai sunt multe de făcut pentru a îmbunătăți accesul la servicii și sprijin pentru această comunitate, dar cu eforturi continue și angajament putem crea un viitor mai bun și mai incluziv pentru toți. Ne-ar place dacă măcar autoritățile din Transilvania în această zi ar imbrăca clădirile instituțiilor in culoarea albastru pentru o mai mare conștientizare a importanței acestei zile.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii