Un UDMR-ist dă din casă și ”îl lovește sub centură” pe ministrul sporturilor Carol-Eduard Novak

0
Ministrul sportului

Carol-Eduard Novak - Ministrul sportuluiMinistrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard NOVÁK, este mai preocupat de problemele de partid decât de problemele ministerului pe care îl conduce – cel puțin așa reiese din afirmațiile reprezentantului Uniunii Democrate a Maghirilor din România făcute în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Zalău din data de 31 martie 2022.

În cursul acestei săptămâni, mai exact joi dimineață, a avut loc o nouă de ședință de consiliu local, unde un udmr-ist l-a atacat pe Carol-Eduard Novak, ministrul sportului.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost nu mai puțin de 58 de puncte, iar penultimul punct, privind revocarea dreptului de administrare constituit în favoarea Clubului Sportiv Municipal Zalău asupra imobilului Hostel Stadion și totodată retragerea din folosință gratuită a imobilului ”Sediu Administrativ” în vederea schimbării modului de gestionare a acestora, pentru desfășurarea activităților în sistemul de educație fizică, sport și altele, a stârnit cele mai aprinse discuții în rândul consilierilor.

Probabil aceste discuții nu ar fi avut loc dacă în sala de ședințe nu ar fi fost prezent Silviu Mureșan – directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău care a venit la ședință pentru a solicita consilierilor o amânare a suspendării dreptului de administrare gratuită a hostelului și a folosirii spațiului ”sediu administrativ”.

Silviu Mureșan și-a argumentat solicitarea și a adus consilierilor chiar și o scrisoare din partea ministerului, dar nu a găsit îngăduință decât din partea a 9 consilieri, reprezentanții formațiunilor politice PNL și USR PLUS, care în momentul supunerii la vot a punctului 57 s-au abținut și nu au votat nici ”pentru” și nici ”împotrivă”, astfel că CSM Zalău va trebui să-și găsească în termen de 90 de zile un nou sediu, deoarece hotărârea de consiliu local a fost aprobată cu 11 voturi acordate de consilierii PSD și UDMR.

Înaintea votului au fost însă discuții interesante, iar Silviu Mureșan a ținut să amintească aleșilor locali faptul că în cadrul CSM Zalău își desfășoară activitatea peste 200 de sportivi, dar se pare că acest lucru nu a prea contat pentru aleșii locali.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Mai mult decât atât, udmr-istul Lakatos Alexandru și-a exprimat nedumerirea privind faptul că reprezentanții PNL și USR PLUS apără interesul unui minister și nu a municipalității, domnia sa neînțelegând probabil faptul că și cei 200 de sportivi legitimați la CSM Zalău sunt tot membri ai comunității locale.

În înverșunarea sa de a merge pe linia alianței majorității din Consiliu Local, udmr-istul ”l-a lovit sub centură” pe colegul său de partid, Carol-Eduard Novak, afirmând public că acesta este prea ocupat când vine vorba de a răspunde unei solicitări venite din partea unei structuri subordonate ministerului pe care-l conduce, dar nu și atunci când vine vorba de interesele de partid: ”De altfel am asistat săptămâna trecută la discuțiile cu spațiile pentru refugiații din Ucraina. Ministrul era ocupat, nu putea să dea răspunsul pe loc. Prefectul l-a sunat pe deputatul Seres, care l-a sunat pe ministru ca să dea răspunsul cu spațiile. Cam așa funcționează un minister!” – a afirmat Lakatos Alexandru.

Sedinta de consiliul local poate sa fie vizionata la urmatorul link: https://youtu.be/3Dbi-Ep6Yb8

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.