Partidul Uniunea Salvați România (USR) lansează critici dure la adresa Partidului Național Liberal (PNL), acuzându-l că a dus la deteriorarea Poliției Române și că este necesară o reformă autentică în acest domeniu.

Într-un notă recentă, USR aduce în discuție câteva evenimente semnificative pentru a susține afirmațiile sale. Printre acestea se numără cazul Onești, unde Lucian Bode, reprezentant PNL, a anunțat “reforma poliției”, dar care, la doi ani distanță, este urmat de alte incidente grave.

Un alt caz menționat este cel de la 2 Mai, unde o crimă a avut loc și care, susține USR, ar fi putut fi evitată printr-o acțiune mai eficientă din partea Poliției.

De asemenea, partidul subliniază cazul atentatului cu bombă de la Arad, unde nu s-a găsit încă un vinovat, argumentând că aceste situații ilustrează eșecul PNL în gestionarea siguranței și ordinei publice.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

USR critica, de asemenea, achizițiile PNL pentru Poliția Română, cum ar fi cumpărarea de BMW-uri în loc de dispozitive de testare pentru substanțe psihoactive. Partidul sugerează că o licitație cu influențe politice a avut prioritate în fața intereselor de siguranță ale populației.

În încheiere, USR susține că Cătălin Predoiu, în continuarea acțiunilor lui Lucian Bode, nu reușește să aducă schimbările necesare în cadrul Poliției Române. Partidul subliniază că este nevoie de o reformă reală, dar aceasta nu poate fi realizată de PNL, nici de Bode, nici de Predoiu.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii