Zilele astea daca trebuie sa iesiti din tara inevitabil veti avea de a face cu situatia creata la vami din cauza refugiatilor care au luat cu asalt punctele noastre de frontiera cu Occidentul. Aseara ne-a fost semnalata situatia de la vama Petea, unde cativa romanii veniti din Austria cu ajutoare pentru refugiatii ucraineni, la intoarcere au trebuit sa stea ore intregi la coada, desi necesitau de o intoarcere cat mai grabnica la locurile de munca.

Din ce ni s-a relatat, cei care au fost dispusi sa dea o mana de ajutor si ajutoare pentru ucraineni la vama de la Sighet, la vama Petea au avut de a face tocmai cu cei pentru care au depus eforturi financiare si de timp. Asta pentru ca multi s-au inghesuit la intrarea in Occidentul pervers unde se deplasau cu masini de lux, semn ca cei care au ramas sa lupte suntca intodeauna cei saracii. Evident ca in fata dezastrului nu ar trebui sa ne uitam la banii omului si nici nu trebui sa ne amagim ca lumea a devenit mai buna dupa asa zisa pandemie sau sa pierdem din vedere aceea vorba romaneasca care spune ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti, pardon sa treci vama.

Nici vamesi care erau foarte disponibili in a te baga in carantina pe timpul “pandemiei”(ca doar salariul lor mergea oricum inainte indiferent de situatia economica din tara) nu au devenit mai buni si mai priceputi in a intelege sa faca coridoare separate pentru romanii si pentru refugiati ucraineni. Nu credem ca acum sunt asa de preocupati de santatatea oamenilor incat sa le faca teste ucrainenilor pentru “corcalac” sau pentru tuberculoza. Aglomeratia de la vama ne-a adus in minte mai vechi amintiri de pe vremurile cand vamesi nostri ne intrebau cu sete de bani “cat e ceasul” (adica sa le dai ceva la trecere frontierei), iar dupa ce scapai de coruptia lor ajungeai la punctele maghiare si austriece unde veneam impartiti pe categorii UE si Non-UE. De ce nu s-ar putea face acelasi lucru si acum (bineinteles fara spaga) mai ales ca refugiatii deja au fost vamuiti de bani de catre vamesi ucraineni indiferent de cilindrul masinii, se asteapta cumva ca mintea ministerului de interne Lucian Bode sa se puna in miscare?

Daca presedintele Iohannis a ramas mut si nu si-a deschis gura (nici cu Kamala Harris la Bucuresti si nici prin salile Versailles-ului pentru a gadila orgoliul cocosului francez) pentru a profita de situatia din Ucraina si a ne baga si pe noi in Schengen, iar daca tot sunt dispuse autoritatile romane sa ne sacrifice pe altarul intereselor altora, macar cel putin la vama sa gaseasca solutii pentru ca romanii sa treaca mai repede avand in vedere ca cei mai multi se indreapta catre locurile de munca. Sunt acele locuri de munca care au garantat miliarde de euro la visteria tarii si au mai si permis unor guverne pandemice sa faca enorm de multa risipa.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.