Vernisaj expoziție VR: ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

0
520
Vernisaj expoziție VR: ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la vernisajul expoziției  ”Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”, care va avea loc joi, 15 septembrie 2022, cu începere de la ora 14,00, în Beciul Cultural al instituției.

Prin această expoziție vă propunem o incursiune virtuală în patrimoniul cultural imobil din România. În ultimii ani, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a derulat printre programele sale un amplu demers de digitizare a clădirilor de patrimoniu în stare de precolaps sau colaps, atât de pe teritoriul județului Sălaj, cât și din restul țării. În prezent MJIAZ derulează un proiect cofinațat de către Asociația Fondului Cultural Român (AFCN) intitulat Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea (2022), prin care își propune salvgardarea patrimoniului imobil în format digital.

Expoziția prezentă este o primă diseminare spre publicul larg a rezultatelor acestui proiect. Publicul vizitator va avea acces virtual prin intermediul echipamentelor VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, având ocazia să interacționeze direct cu modelele 3D realizate de noi.

                                                                                        Dr. Horațiu Cociș, cercetător științific

Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Asociația Eurocentrica, Asociația ARHAIC.

Proiectul este co-finanțat de Administrația FonduluiCultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar pozițiaAdministrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectuluisau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitateabeneficiarului finanțării.

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.