VIOLENŢA ÎN FAMILIE, SFATURI DIN PARTEA IPJ SALAJ

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj “familia este locul în care se observă frecvenţa cea mai mare a violenţelor îndreptate împotriva unor categorii sociale aflate într-un grad ridicat de vulnerabilitate (femei, copii sau persoane în vârstă).”

Pentru a preveni o astfel de faptă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă câteva măsuri care să ajute în cazul în care sdeveniti victimă a violenţei domestice:

►Sunaţi imediat la 112 când sunteţi în pericol! Poliţişti au posibilitatea să emită un ordin de protecţie provizoriu atunci când viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane este pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

►Când nu puteţi fugi din casă, încercaţi să vă închideţi într-o cameră şi să sunaţi la poliţie.

►Nu vă adăpostiţi în bucătărie! Acolo sunt cuţite şi alte obiecte cu care agresorul vă poate răni!

►Spuneţi copiilor să se încuie într-o cameră sau să fugă la vecini/rude de încredere.

– În cazul în care sunteţi rănită, nu ezitaţi să mergeţi la spital pentru un consult medical. Leziunile interne se pot agrava dacă nu le trataţi!

În primele patru luni ale acestui an, poliţiştii au emis 13 ordine de protecţie provizorii.

Victimele violenţei domestice, pot beneficia de serviciile Centrului de primire în regim de urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Zalău şi a locuinţei protejate din cadrul D.G.A.S.P.C. Sălaj (locuinţa protejată preia victimele violenţei domestice din judeţ), care asigură gratuit, pe o perioadă determinată, asistenţă familială, atât victimei cât şi minorilor aflaţi în îngrijirea acesteia, protecţie împotriva agresorului, asistenţă medicală şi îngrijire, hrană, cazare consiliere juridică şi psihologică.

Singurul lucru care contează este siguranţa ta. Meriţi să trăieşti fără teamă! Începe prin a cere ajutor!

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.