Consiliera Dana Crisana, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Zalau din 15 mai 2020, s-a plans ca anumite hotarari ale Primariei Zalau, consilieri le afla din presa si abia apoi sunt prezentate in Consiliul local pentru dezbatere si pana la urma pentru vot.

Zilele Zalaului, camp de batalie pentru castigarea de capital electoral 1

La proiectul numarul 5 pe ordinea de zi, proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Zalău și bugetului activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții pe trimestrul II 2020, consiliera PNL a avut o interventie legata de organizarea Zilelor Municipiului Zalau. Aceasta sustine ca se bucura ca primarul Ionel Ciunt ia preluat ideea si ca nu, considera oportun organizarea acestui eveniment in aceast an, dar ca trebuia sa se parcurga anumiti pasii procedurali.

Crisan a explicat ca trebuia sa se initieze o hotarare de Consiliul Local, sa fie dezbatuta, sa se faca o rectificare de buget. Explicatia consilierei a fost intrerupta de viceprimarul Teodor Balajel in stilul caracteristic, care a afirmat ca ei niciodata nu s-au opus ca cineva sa vina cu un proiect de hotarare. Imediat a venit si replica consilierei PNL, care a arata ca daca se citeste de pe site-ul Primariei se poate vedea ca hotararea apare gata luata, fara consultarea Consiliului Local. Dana Crisan a insistat ca este de acord cu aceasta decizie de a nu se mai organiza Zilele Zalaului, dar ca nu este de acord ca sa fie ignorate procedurile si atributile Consiliului Local.

Retoric viceprimarul Balajel a intrebat “Dvs doriti ca primarul sa nu ia nicio hotarare?” pe considerentul ca de aia l-au ales cetatenii primarul orasului, ignorand faptul ca la fel cum au fost ales Ciunt primar al Zalaului, tot asa au fost alesi si consilerii locali de catre cetateni sa ia decizii in baza procedurilor si atributilor.

Dana Crisan PNL a replicat “Nu este corect sa venim cu lucruri care inca nici macar nu s-au discutat. Fiecare coleg din Consiliul Local are dreptul sa-si exprime o opinie, si un vot. Abia dupa aia sa veniti “s-a hotarat, s-a facut”. Deci, sa fiu bine-inteleasa, e vorba de principiu si pana la urma de legislatie. Stim foarte bine ca sunt lucrari care s-au executat in municipiu si cand s-a terminat au venit asa si le-au pus in fata Consiliului Local “Votati indicatori tehnico-economici”.

Zilele Zalaului, camp de batalie pentru castigarea de capital electoral 2

In discutie a intervenit si primarul Ionel Ciunt, cu masca pe fata. Acesta a arata ca doamna consilier nu poate sa interzica dreptul de a hotara ceva. “Eu nu am spus ca a hotarat Consiliul Local, am spus ca am hotarat, noi conducerea Primariei, acest lucru si sigur respectam procedura legala si venim in fata Consiliului Local cu un proiect de hotarare cu un regulament pe care doriti dvs il votati, daca nu nu” a declarat Ciunt, care prin cele spuse confirma cele declarate de catre consilier PNL, Dana Crisan si anume ca administratiei Primariei ia decizii fara consultarea Consiliului Local.

Am putea spune ca primarul Ionel Ciunt prin decizia de a sprijin tinerele familii prin anularea zilelor orasului Zalau a cautat sa-si faca capital electoral, cu sprijinul “neconditionat” ale unei parti din presa locala, fara a se astepta parcurgerea pasiilor procedurali care include si consultarea consilierilor locali. Faptul ca a preferat sa directioneze banii spre tinerele familii nu este neaparat o masura benefica pentru oras.  Aceasta idee cu iz populist nu aduce un aport la bugetul local. Ar fi fost mult mai benefic o masura economica pentru sprijinirea comerciantilor si producatorilor locali care sa aduca bani la buget, decat sa stimuleze asistenta sociala.

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.