Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, in urma ședinței extraordinare care a avut loc în data de 18 mai 2020, a adoptat următoarele:

* În vederea aplicării în mod unitar a prevederilor Hotărârii CNSU nr. 25/14.05.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se asimilează cu “Zona Metropolitană Zalău”, unitățile administrativ teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău”. Acestea sunt cele nominalizate în Anexa nr. 1.

** În perioada stării de alertă, circulația persoanelor în interiorul unităților administrativ teritoriale care fac parte din lista de mai jos, se poate face fără declarație pe propria răspundere.

*** Circulatia între localitățile unui UAT (municipiu, oraș, comună) se face fără declarație pe propria răspundere.

LISTA UAT-urilor din județul Sălaj transmista de catre Institutia Prefectului  asimilate ca ,,Zona Metropolitană Zalău”, în sensul Hotărârii CNSU nr. 24/14.05.2020

privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV – 2:

1. ZĂLAU

2. CEHU SILVANIEI

3. JIBOU

4. ŞIMLEU SILVANIEI

5. AGRIJ

6. BOCŞA

7. CRASNA

8. CREACA

9. CRIŞENI

10. DOBRIN

11. HERECLEAN

12. HIDA

13. HOROATU CRASNEI

14. MESEŞENII DE JOS

15. MIRŞID

16. PERICEI

17. SĂLĂŢIG

18. ŞAMŞUD

19. VÂRŞOLŢ

In aceasta lista de UAT-uri ar fi intrat si comuna Sarmasag, dar administratorii acestei comune au decis retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, in schimb au intrat comunele Șamșud și Horoatu Crasnei.

Institutia Prefectului a revenit si cu un apel la responsabilitate și civism către toți sălăjenii si le cere sa  respecte regulile transimse de catrer autotoritati 

“Sălăjenilor din cele 19 localități menționate anterior, le reamintim că scopul înlesnirii deplasării în interiorul Zonei Metropolitiane vine, în primul rând, în sprijinul celor care muncesc în municipiul Zalău, care fac zilnic sau periodic naveta între localitatea de domiciliu și municipiul reședință de județ. Vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt urgente sau care pot fi amânate și să respectați, în continuare, măsurile de distanțare și de prevenție transmise de autorități. Printr-un efort comun, cu respect reciproc și solidaritate, ne vom apropia de mult așteptata revenire la normalitate” a transmis Institutia Prefectului Salaj. 

- Comentarii de la utilizatorii de Facebook -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.