
În prima ședință a Coaliției din acest an, de miercuri 8 ianuarie, formațiunile politice de la guvernare au convenit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc la data de 4 mai, iar turul al doilea să aibă loc la data de 18 mai.
Decizia ține cont de nevoia ca turul I al alegerilor să aibă loc în același timp cu alegerile parțiale din anumite județe (alegeri pentru primari în 13 comune, pentru Primăria Bușteni, Primăria Zalău și Consiliul Județean Bihor) și cu necesitatea ca datele alegerilor să nu se suprapună cu sărbătorile de Paște și Florii.
Astfel, săptămâna viitoare Guvernul va adopta Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern necesare respectării deciziilor Coaliției.
Coaliția a reconfirmat că Crin Antonescu rămâne candidatul acesteia pentru alegerile prezidențiale.
Totodată, s-a decis ca, până la data de 27 ianuarie, bugetul de stat să fie prezentat în cadrul ședinței Coaliției, astfel încât în prima săptămână din luna februarie să fie adoptat de Parlamentul României.
Nimic nu e sigur. După ce initial coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a decis ca primul tur al alegerilor prezidențiale să sedesfăsoare în 23 martie iar al doilea tur în 6 aprilie, acum au liderii coaliției s-au sucit si au amânat data scrutinului la prezidențiale pentru 4 mai- primul tur si, pe 18 mai pentru cel de-al doilea . Nici în privința candidatului unic al al coaliției în persoana lui Crin Antonescu lucrurile nu sunt clare. Cel puțin au existat reactii din partea unor lideri ai PSD care au rezerve în privința sanselor lui Crin Antonescu, având în vedere trecutul său politic legat de USL. De altfel Crin Antonescu este perceput ca un politician superficial și leneș. Iata ce spunea Andrei Pleșu in anul 2013 despre Crin Antonescu: “”Eu când îl văd pe domnul – nu mi-e jenă să dau nume – , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasinule. Toată lumea admite că este un bun orator. Asta am auzit că se numeşte în limbajul de azi „Are cuvintele la el”. Pe vremea mea se spunea că are papagal. Da, asta este o înzestrare care, însă, este foarte uşor de răsturnat în demagogie şi vorbărie goală. Există oameni care au înzestrarea să înşire cuvinte. Dar nu este suficient. E util, dar nu e deloc suficient.”
(vezi: https://ecopolitic.ro/andrei-plesu-competentele-lui-crin-antonescu-sunt-cvasinule-are-doar-papagal/)
Ca parlamentar, Crin Antonescu a excelat la un singur capitol: a fost cel mai mare chiulangiu din Parlament:
(vezi: https://asapteadimensiune.ro/crin-antonescu-cel-mai-chiulangiu-parlamentar-si-in-2015.html)
Cunoscut si sub numele de „Căcărău”, Crin Antonescu considera porecla ca pe o făcătură de presă de proastă calitate, de care n-ar fi auzit , în ciuda faptului că pe YouTube circula o animatie numită “Balada lui Căcărău”:
(vezi: https://www.youtube.com/watch?v=SUR5yg-wbIY)
Asadar, nu-i nici o pierdere autosuspendarea lui Crin Antonescu din postura de candidat din partea coaliției pro-europeane PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidentiale ce urmează să aibă loc în primînvara acestui an.
(vezi: https://republica.ro/crin-antonescu-scos-de-la-naftalina-de-coalitia-pro-europeana-atat-au-inteles-ei-din-votul-romanilor)