Recent, pe 11 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Sălaj au efectuat o percheziție și au confiscat arme de foc neletale, conform unui comunicat acestea ar fi deținute ilegal. Printre acestea se numără o armă neletală, supusă autorizării, dar așa cum ni s-a comunicat că arma nu era deținută conform legii, tot așa și o armă scurtă.
În ultima vreme multe arme neletale, au fost ridicate de către autorități ceea ce ne face să ne întrebarm de ce continuă poliția să le confişte, deoarece aceste arme nu sunt periculoase pentru viața oamenilor? Nu cumva se urmărește să lase populația complet descoperită, fără posibilitatea de a se apăra, în eventualitatea instaurării unei dictaturi sau în fața unei stari de „urgență” sau „razboi” provocate de ceva președinte ilegitim? Va reamintim ca după 21 decembrie scade mandatul lui Klaus Iohannis care a anulat alegerile prezidențiale si s-a autoproclamat președinte pănă la viitorele alegeri prezidențiale, care ar putea fi impinse mult peste 6 luni de zile…

Ori într-o perioadă în care riscurile geopolitice sunt în creștere și în contextul unor tensiuni interne sau externe, deținerea de arme, chiar și neletale, ar reprezenta un mijloc de protecție personală pentru cetățeni. În plus, nu putem ignora teama că, în fața unui regim autoritar precum cel liberal-iohannist, populația ar putea fi lipsită de posibilitatea de a se apăra împotriva abuzurilor puterii, așa cum au făcut-o și in pandemie.
Așa că să ne întrebăm dacă măsurile de confiscare a acestor arme neletale nu sunt doar o componentă a unui plan mai amplu de a reduce capacitatea de rezistență a cetățenilor. Dacă aceste arme neletale nu sunt periculoase pentru viața umană, atunci de ce să fie confiscate? Nu cumva autoritățile care au anulat alegerile prezidențiale încearcă să lase populația complet vulnerabilă și incapabilă să se opună abuzurilor?
