Cristian Popescu Piedone – șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pare pur și simplu de neoprit. Este pentru prima dată când auzim că ANPC a pus lacătul pe un restaurant al Camerei Deputaților. În urma controalelor efectuate de inspectori s-au găsit foarte multe nereguli, cele mai grave fiind legate de prezența a sute de kilograme de carne expirată și câțiva gândaci morți în bucătărie. Pe lista neagră se mai află și mâncăruri vechi care erau congelate, lipsa gramajelor la mai multe produse și un șir lung de multe alte neconformități. Pentru toate aceste nereguli constatate restaurantul a fost închis timp de șase luni de zile pentru remedierea problemelor. Lucrurile nu se opresc aici, societatea în cauză a fost amendată cu aproximativ 300.000 lei. Inspectorii mai au dispus și o serie de măsuri complementare: zugrăvirea și igienizarea spațiului, curățarea veselei și a ustensilelor de lucru, precum și alte lucrări de îmbunătățire a activității comerciale. În situația în care toate aceste lucruri vor fi bifate, activitatea restaurantului ar putea fi reluată chiar mai repede de cele șase luni de pauză impusă de ANPC. Legat de această acțiune și de prezența controalelor chiar la restaurantul Camerei Deputaților, Piedone a declarat că „n-am venit că sunt deputați sau senatori, ci și personal care muncește sunt toți, cu toții sunt consumatori și dacă în interiorul Parlamentului României există asemenea abateri, înseamnă că avem o problemă la nivel național și lucrurile astea n-am să le tolerez.”
În urma controalelor efectuate, șeful ANPC a avut o discuție cu secretarul general al Camerei Deputaților și i-a comunicat că va face o adresă prin care va solicita rezilierea contractului acestui agent economic și înlocuirea lui cu unul care să respecte legislația în domeniu și care să fie responsabil față de consumatori, indiferent dacă sunt sau nu politicieni.