Pălinca, slănina, mierea, silvoiţa, ceapa, vinul, cârnaţii sau telemeaua sunt câteva dintre produsele tradiţionale din Ţara Silvaniei ce vor fi promovate, în perioada 7-10 octombrie, la Bruxelles, în cadrul evenimentului „A bite of Transylvania”, organizat cu prilejul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor.
„Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor este cel mai important eveniment organizat anual la Bruxelles de către Comisia Europeană şi Comitetul European al Regiunilor pentru promovarea politicii de coeziune. Pe parcursul a patru zile, regiunile şi oraşele îşi prezintă capacitatea de a genera creştere economică şi locuri de muncă, de a pune în aplicare politica de coeziune a Uniunii Europene şi de a demonstra importanţa nivelului local şi regional pentru buna guvernanţă europeană”, se arată într-o postare de luni pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Sălaj.
Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului vor fi organizate numeroase conferinţe, expoziţii, ateliere politice şi evenimente de networking privind dezvoltarea regională şi locală, la care sunt aşteptate peste 10.000 de persoane.
Sălajul este reprezentat de preşedintele Consiliului Judeţean, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreşedintele Szilágyi Róbert István, arheologul culinar Mircea Groza şi Norbert Nagy, preşedintele Reţelei Regionale de Tineret a Uniunii Europene.