Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Pentru românii care au trăit în timpul dictaturii lui Ceaușescu și care acum, unii dintre ei trăiesc în Italia, nu pot să nu observe cât de dictatorial este președintele Italiei, Sergio Mattarella. Încă de la începutul pandemiei, acest individ, care în Cizmă ar trebui să fie un garant al respectării Constituției, s-a dovedit a fi mai degrabă un servitor al intereselor Big Pharma. Constituția italiană, considerată doar de italieni “la più bella del mondo” (o combinație de comunism, fascism, masonerie și puțin capitalism), prevede la articolul 32 că “Republica apără sănătatea ca un drept fundamental al individului și interesul colectivității, și asigură îngrijiri gratuite celor săraci. Nimeni nu poate fi obligat la un tratament medical anume decât în cazurile prevăzute de lege. Legea nu poate în niciun caz încălca limitele impuse de respectul pentru persoana umană.”

USR Salaj

Ori exact această parte a fost complet ignorată de acest dictator, ales prin jocuri de culise și ideologice ale parlamentarilor, și nu prin voința directă a poporului, când a afirmat “A nu se invoca libertatea pentru a refuza vaccinarea, punând în pericol viața altora.” Cu alte cuvinte, să accepți să fi cobai pentru multinaționale, cu scuza de a nu-i pune în pericol pe alții.

Este adevărat că Italia nu a semnat Convenția de la Oviedo (asta nu întâmplător), care prevede că o intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber (și) în cunoștință de cauză; că aceea persoană a primit în prealabil informații adecvate în privința scopului și naturii intervenției, precum și în privința consecințelor și riscurilor; că persoana vizată poate în orice moment să își retragă în mod liber consimțământul. Totuși, te-ai fi așteptat ca într-o țară care se pretinde democratică să nu fie șantajat consimțământul prin minciuni precum cea a lui Draghi “cine nu se vaccinează, moare,” sau prin discriminarea nevaccinaților, ca pe vremea nazistilor.

Acum, acest bătrân dictator vrea ca accesul pe internet să se facă doar cu buletinul, motivatia nu ar fi cea pe care o invocă el, și anume protejarea minorilor, ci dorința de a pune sub tăcere vocile care nu-i aprobă derapajele dictatoriale. De altfel, dacă veți merge pe Twitter la profilul președinției Italiei, veți vedea că nu poți să-ți exprimi părerea cu privire la discursurile acestuia. Poate nu știați, dar în Italia “democratică”, dacă critici acest individ, riști să te trezești cu poliția la ușă și să fii acuzat de “vilipendio”, adică ultraj sau defăimare la adresa acestuia (o infracțiune încă judecată pe baza codului fascist Rocco). E cam cum era la noi pe timpul lui Ceaușescu, când nu aveai voie să comentezi sau să pui în discuții ordinele sinistre ale dictatorului. Acum vedem că în Europa acest personaj sinistru, care, în calitate de ministru al Apărării, a susținut bombardarea Serbiei, trecând peste voința parlamentului italian, dorește și mai mult controlul asupra libertății de exprimare, care în Italia este complet sugrumată chiar de “democrații” care l-au impins la Quirinale.

Anonimatul online permite oamenilor să-și exprime opinii și să participe la dezbateri fără teama repercusiunilor personale sau profesionale. Obligarea identificării cu buletinul pe internet va duce la descurajarea participarii la discuții libere și deschise, favorizand abuzurile la adresa persoanelor care caută să denunțe corupția din partea autoritaților si care ar dori să nu știe ce samavolnici mai fac acestea. In Italia din cauza acest “belle” Constitutii, care mai multe o belea pentru majoritatea italienilor si a libertății de exprimare, mulți renunță în a-și mai spune păsurile pe net pentru că riscă ca niște ordinari care se folosesc de justitie să fie condamnati pentru presupse “defaimări”. Nu întâmplător Italia a fost aleasă ca “laboratorul” pandemiei și al vaccinării obligatorii, tocmai din cauza incapacității oamenilor de a se exprima fără a risca repercusiuni.

De aceea, noi trebuie să respingem orice tentativă de control al internetului din partea autorităților, iar cei care în țara noastră, unde tineri s-au jertfit pentru libertatea de exprimare, sugerează orice idee de control, pornind de la sugestia acestui despot, ar trebui să fie aspru sancționați la alegeri

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii