Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și Călin Gal, au semnat un contract de credit de investiții în valoare de 250 de milioane de lei cu Banca Transilvania în data de 9 ianuarie.

Scopul declarat al acestui credit este susținerea lucrările la proiectele de infrastructură finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Proiectele în curs de desfășurare necesită fonduri pentru a menține ritmul lucrărilor și a asigura finalizarea acestora într-un timp cât mai scurt.

Durata creditului este de 15 ani, dintre care primele 2 ani reprezintă perioada de tragere și de grație, iar următorii 13 ani sunt dedicați rambursării. Rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă, compusă din indicele ROBOR la 3 luni și o marjă de 0,90%, fără alte comisioane sau costuri suplimentare.

Lista de obiective finanțate prin acest credit cuprinde cinci investiții majore:

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
  1. Drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel.
  2. Drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei.
  3. Drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu.
  4. Reabilitare și modernizare DJ 795 Salonta – Tinca.
  5. Modernizare DJ763 Padiș – Ic – Ponor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a subliniat că acest credit este crucial pentru menținerea ritmului de implementare a proiectelor și pentru a livra beneficii cât mai rapide comunității bihorene.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii