Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În Baia Mare, Maramureș, un conflict între consilierul local Bogdan Hodorogea și un dezvoltator imobiliar, cu identitate nedezvaluită, a fost adus la lumină printr-o înregistrare publicată pe profilul facebook-“Adi Rusu – Detectivul de Presă ȘOC”.

Încă de la începutul înregistrării “șoc”, vedem și auzim cum Hodorogea, un consiler trecut de la USR la AUR, spune că va demola construcția dezvoltatorului, dar nu auzim și vedem integral ce a spus si intrebat dezvoltatorul înainte de afirmația consilierului, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă înregistrarea sau publicarea ei a fost făcută în mod voit să pornească de la acel punct pentru a da o anumită interpretare afirmatiilor inregistrate. Jurnalistul responsabil de publicarea înregistrării a prezentat o anumita perspectiva asupra consilierului, afirmând că acesta ar fi amenințat dezvoltatorul cu demolarea blocului, și că ar fi afirmat “eu sunt comisia de urbanism”.

USR Salaj

Jurnalistul, cu mult aplomb, spune despre consilier ca s-ar lăuda și cu trafic de influență asupra guvernului și că acesta ar fi zis dezvoltatorului că ar fi trebuit să meargă la el dacă ar fi vrut să obțină autorizație pentru că “asa fac toți șmecherii din imobiliare”. După acest “intro” intr-adevăr se aude Hodorogea că vorbește despre un eventual telefon la guvern, dar nu putem spune cu certitudine la ce anume se referă acesta, deoarece iarăși avem de-a face cu o “tăiere” la montaj si nu se intelege daca acesta se referea la un telefon din partea lui sau din partea cuiva care ar vrea sa obtina o autorizatie semnata dupa ce deja a construit un bloc…apoi înregistrarea este lăsată să curgă și astfel se deduce clar că dezvoltatorul nu are nicio autorizație de construcție.

Dezvoltatorul, pe toată durata înregistrării publicate și montate, nu neagă faptul că nu ar avea autorizație, dar in mod ciudat insistă ca Hodorogea să-i garanteze că îi va demola blocul, desi acesta spune clar ca nu garanteaza, dar că demersul lui va merge pe zona aceasta. Dezvoltatorul mai insistă să știe dacă se va semna autorizația “chiar dacă e solicitată legal” ori această întrebare, avand in vedere că blocul a fost făcut, nu ar trebui să fie pusă, ci întrebarea care ar trebui să fie pusă: cum de a construit dacă nu avea o autorizație semnată?

Cu cât o să urmăriți mai atent înregistrarea, cu atât o să observați că avem de-a face cu o înregistrare luată pe furis a unui om într-o ușoară stare alterată care nu realizează că cel care îl trage de limbă nu o face pentru a afla un adevăr, ci mai degrabă pentru a-l încăstra si acuza de un eventual trafic de influență. Dincolo de parsivitatea dezvoltatorului și de lipsa de deontologie a detectivului de presă “ȘOC”, rămâne limbajul suburban al lui Hodorogea devenit consilier AUR si faptul că, deși în repetate rânduri spune că dezvoltarul nu are autorizație semnată, totuși sugerează “găsirea unei soluții”, dupa ce s-a plans ca acoperisul blocului dezvoltatorului acopera panoul fotovoltaic de pe casa lui. Ori, cum s-ar putea găsi o soluție de legalizare la o construcție care a fost deja făcută fără o autorizație semnată? De asemenea, dacă am avea posibilitatea să discutăm cu vecinul lui Hodorogea, l-am întreba dacă tot zice că a depus documentația legală, de ce nu a așteptat mai întâi să primească și să obțină autorizația cu tot cu semnătură și apoi să se apuce de construit blocul?

Din discuția dintre cei doi rezultă că pentru dezvoltator e “ciudat să meargă să-i spună vecinului ce îl lasă să facă”, ceea ce în parte este adevărat, doar că, totuși, chiar dacă nu-i musai să-l întrebi pe vecin ce îți construiești, există anumite reguli de urbanism care trebuie respectate chiar și atunci când îți construiești un bloc fără autorizație semnată…

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii