Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Cristian Terheș, fost membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, si-a anuntat joi 30 noiembrie 2023, demisia din cadrul partidului intr-o postare pe facebook. Demisia intră în vigoare imediat, începând cu data de 30 noiembrie 2023.

În postarea sa, Terheș a prezentat motivele care l-au determinat să ia această decizie radicală. Acesta a declarat ca provenind dintr-o familie persecutată politic pentru afinitatea față de PNȚ, își exprimă tristețea față de actuala situație a partidului și a subliniat importanța luptei pentru drepturile naționale și individuale ale românilor ardeleni.

USR Salaj

În contextul schimbărilor din 2004, când numele PNȚCD a fost modificat în PPCD, Terheș a fost unul dintre cei care au susținut în instanță păstrarea numelui original al partidului. Candidatura sa la alegerile europarlamentare din 2019 a fost văzută ca un demers de readucere a valorilor naționale în politica românească.

Fostul membru PNȚCD aduce în discuție faptul că, în ultimii ani, partidul a fost afectat de acuzații de delapidare și jefuire, cu sume considerabile implicate. El subliniază că, deși a solicitat deschiderea partidului și crearea de organizații la nivel național, aceste demersuri nu au fost susținute la nivel central.Una dintre principalele acuzații se referă la faptul că, în 2022, partidul a fost jefuit financiar și că, deși au fost demarate acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciului, procesul se desfășoară într-un mod lent și fără rezultate concrete.

Cristian Terheș îsi încheie anuntul afirmând că demisia sa este un pas necesar pentru a continua lupta pentru drepturile fundamentale și naționale alături de oameni dedicați unui proiect politic transparent și responsabil financiar.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii