Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

În dimineața zilei de 30 noiembrie 2023, Secția de Pompieri Șimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină într-un incendiu izbucnit la biserica ortodoxă din localitatea Pericei. Echipaje de intervenție au fost mobilizate, beneficiind și de sprijinul forțelor de la Detașamentul Zalău și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Pericei.

USR Salaj

Incendiul s-a manifestat în zona altarului bisericii, însă, datorită intervenției rapide și eficiente a pompierilor, flăcările nu s-au extins la restul imobilului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestui incident.

La locul evenimentului au fost angrenate 4 autospeciale, 13 pompieri, un echipaj al ambulanței și personal al SVSU Pericei. Acțiunile coordonate ale acestora au dus la lichidarea incendiului și înlăturarea riscului de propagare la celelalte zone ale bisericii.

În prezent, se acționează pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili cauza exactă a incendiului. Comunitatea locală și biserica vor primi sprijinul necesar pentru a reconstrui și readuce la normalitate acest important loc de cult.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii